Mees Sengers en Dirk Boehlé hebben opnieuw zilver behaald op een Future-toernooi van de Beach Pro Tour. Na een intensieve overwinning op Italië in de halve finale, moesten ze in een minstens even spannende eindstrijd hun meerdere erkennen in Duitsland.

Mees Sengers en Dirk Boehlé stelden vanmiddag hun plaats in de finale veilig door thuisland Italië te verslaan in de halve finale. De eerste twee sets waren gelijkwaardig, waarbij Nederland de eerste set met een klein verschil won en de Italiaanse Benzi/Bonifazi de tweede set op dezelfde manier pakte. In de beslissende derde set namen Sengers en Boehlé het heft in handen en domineerden met een overtuigende 15-7 overwinning. 

De andere halve finale werd gewonnen door Robin Sowa en Maximilian Just uit Duitsland, die eerder deze maand nog goud hadden veroverd op het Future-toernooi in Krakau. Na een reeks van vier Duitse punten nam Nederland in de openingsset bij 8-4 een time-out, waarna Sengers en Boehlé aan een sterke inhaalslag begonnen. Bij de technische time-out was het verschil nog één punt en een punt later was de stand gelijk. Duitsland nam echter opnieuw de leiding door drie punten achter elkaar te scoren, waardoor Nederland in de achtervolging bleef. Hoewel Sengers/Boehlé het verschil een paar keer tot één punt wist te reduceren, pakte Duitsland de eerste set met 21-18.

De tweede set kende een soortgelijk verloop, alleen in het voordeel van Nederland. Sengers en Boehlé bouwden een 10-7 voorsprong op voordat Duitsland een time-out nam. Hoewel het verschil bij de technische time-out was verkleind tot één punt, bleef Nederland de druk opvoeren en vergrootte de voorsprong naar 16-12. Uiteindelijk wonnen ze de set met 21-18, waarmee ze een beslissende derde set afdwongen.

Sowa en Just vlogen uit de startblokken in de derde set en bouwden al snel een 6-2 voorsprong op. Ondanks de strijdlust van Sengers en Boehlé, slaagden ze er niet in de achterstand in te halen. Het Duitse duo bleef domineren en forceerde maar liefst zes matchpoints, waarvan ze het eerste direct benutten met een killblock. Hiermee verzekerden de Duitsers zich van hun tweede Beach Pro Tour-goud, terwijl Sengers en Boehlé hun tweede zilveren medaille van het seizoen binnenhaalden.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn