De Nederlandse volleybaldames hebben ook hun vierde wedstrijd in de Volleyball Nations League gewonnen. Oranje won dinsdagmorgen in het Japanse Toyota met 3-2 van België. De overwinning tegen de Zuiderburen kwam met de nodige moeite tot stand, zo moest in de vierde set nog een Belgisch matchpoint worden weggewerkt. Woensdag speelt Oranje tegen de Verenigde Staten.

Bekijk hier de samenvatting van Ziggo Sport:

Bondscoach Jamie Morrison startte dinsdag met Britt Bongaerts (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Celeste Plak (passer/lopers), Yvon Beliën en Nicole Koolhaas (middens) en Myrthe Schoot (libero).

België, dat haar selectie dit jaar grondig vernieuwd heeft, was net als Nederland goed begonnen aan de Volleyball Nations League. De equipe van bondscoach Gert Vande Broek won in de eerste ronde twee van de drie wedstrijden en was dus vol zelfvertrouwen naar Japan afgereisd.

In een wisselvallige wedstrijd was het België dat lang de beste papieren had. De ploeg van bondscoach Vande Broek speelde onbevangen, serveerde sterk en verdedigde veel, waardoor Oranje niet goed in haar spel kwam. Kaja Grobelna en Britt Herbots kwamen gemakkelijk tot scoren en België zette Nederland maximaal onder druk door een 2-1 voorsprong te nemen.

Met Laura Dijkema en Anne Buijs als invalsters wist Oranje het tij toch te keren. In de bloedstollende slotfase van de vierde set moesten de volleybaldames eerst een matchpoint wegwerken alvorens ze zelf met 31-29 de set wonnen. Met name de tandem Dijkema-Buijs liep uitstekend op dit moment, en het was Buijs die met een serie belangrijke punten haar team door de moeilijke fase heen hielp.

In de vijfde en laatste set ging de stand tot 8-8 gelijk op maar hierna was het Nederland dat met veel beleving de zege naar zich toetrok. Uitblinker Buijs scoorde het matchpoint (15-10) waardoor Oranje haar ongeslagen status in de Volleyball Nations League behoudt.

Nederland – België 3-2 (21-25, 25-19, 23-25, 31-29, 15-10)

Resterend programma in Japan:

Dag Tijd (NED) Wedstrijd Locatie
Wo. 23-05 08.40 uur Nederland - Verenigde Staten Toyota, Japan
Do. 24-05 12.10 uur Nederland - Japan Toyota, Japan

Kom naar de Volleyball Nations League in Nederland!

Van dinsdag 29 mei t/m donderdag 31 mei en van dinsdag 5 juni t/m donderdag 7 juni spelen de volleybaldames twee Volleyball Nations League toernooien in Nederland! Oranje treft de topteams Polen, Zuid-Korea en Brazilië (in Apeldoorn) en de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië (in Rotterdam). 

Trek je oranje outfit uit de kast en kom Nederland aanmoedigen in Apeldoorn en Rotterdam! Tickets bestel je hier: volleybal.nl/tickets

DagTijdWedstrijdLocatieTickets
Di. 29-0519.30 uurNederland - PolenApeldoorn, OmnisportLink
Wo. 30-0519.30 uurNederland - Zuid-KoreaApeldoorn, OmnisportLink
Do. 31-0519.30 uurNederland - BraziliëApeldoorn, OmnisportLink
Di. 05-0619.30 uurNederland - Dominicaanse RepubliekRotterdam, TopsportcentrumLink
Wo. 06-0619.30 uurNederland - ItaliëRotterdam, TopsportcentrumLink
Do. 07-0619.30 uurNederland - ServiëRotterdam, TopsportcentrumLink
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×