De meiden van Pré Jeugd Oranje hebben op het EK onder 16 jaar vanavond ook van Griekenland gewonnen. In Sofia werd het 3-1 voor de Nederlandse talenten. Alleen in de derde set had de ploeg van trainer Eelco Beijl het lastig. Anna Zijl was van grote waarde voor Nederland.

In de Bulgaarse hoofdstad Sofia stonden de meiden van Pré Jeugd Oranje vanavond tegenover Griekenland. De Nederlandse talenten begonnen erg sterk in hun tweede poulewedstrijd op het EK onder 16 jaar. Er was al snel een ruimte marge opgebouwd en de eerste set werd met overmacht gepakt: 25-17.

Ook de tweede set ging naar Oranje met 25-21, al ging het in deze set al gelijker op. In de derde set wisten de jonge Griekse speelsters meer druk te leggen op Oranje. Vooral serverend maakten de Grieken het de meiden van Oranje heel lastig. De derde set ging dan ook met 23-25 naar de Grieken.

De talenten van Oranje lieten zich niet van de wijs brengen en kwamen sterk terug. In de vierde set ging het heel lang gelijk op, maar op de cruciale punten wist Oranje het af te maken en won met 25-23. Een mooie tweede overwinning voor de Nederlandse meiden op het eerste EK onder 16 jaar ooit.

Anna Zijl was enorm sterk tegen de Griekse meiden. Ze scoorde 17 punten voor Oranje en ook haar teamgenoot Jette Kuipers maakte veel indruk. Kuipers scoorde 16 punten. Morgen spelen de Oranje meiden om 19.00 uur tegen Denemarken.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn