Oranje ook veel te sterk voor Kroatië op EK Volleybal

Oranje ook veel te sterk voor Kroatië op EK Volleybal

De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun derde poulewedstrijd op het EK Volleybal gewonnen. Oranje was in de Hongaarse hoofdstad Boedapest duidelijk met 3-0 te sterk voor Kroatië. Dinsdag speelt het team van bondscoach Jamie Morrison tegen Estland, donderdag staat de laatste poulewedstrijd tegen gastland Hongarije op het programma. (Video interview met Robin de Kruijf onderaan dit bericht).

Bondscoach Jamie Morrison koos vandaag voor een basisopstelling met Laura Dijkema (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Nika Daalderop (passer/lopers), Robin de Kruijf en Nicole Koolhaas (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Bij Kroatië is Samanta Fabris de bekendste speelster. Zij werd afgelopen seizoen kampioen van Italië met Conegliano aan de zijde van Robin de Kruijf. De succesvolle coach van Conegliano, Daniele Santarelli, is de bondscoach van Kroatië.

De eerste twee sets won Oranje zonder ogenschijnlijke moeite. De Nederlandse volleybalsters waren op alle fronten te sterk voor de nummer 11 van de Europese ranglijst. De enige tegenvaller in het begin van de wedstrijd was het uitvallen van Maret Balkestein-Grothues. Nadat de Kroatische invalster Sanja Popovic met haar voet over de middellijn landde, verzwikte de aanvoerder van Oranje haar enkel bij het neerkomen. Het is momenteel nog onduidelijk wat de ernst is van haar blessure. Balkestein-Grothues werd vervangen door Anne Buijs. 

Alleen in de derde doorgang zou het tot het einde spannend blijven. Nederland stond constant aan de goede kant van de score, maar liet Kroatië aan het eind nog onnodig terugkomen van 24-21 naar 24-23. Uiteindelijk was het Nika Daalderop (vandaag topscorer met 15 punten) die 25-23 binnensloeg en zo de wedstrijd beëindigde.

Oranje won voor de derde keer op rij met 3-0 en verloor dus nog geen set op dit EK.

Nederland – Kroatië 3-0 (25-16, 25-18, 25-23)

Reactie Robin de Kruijf:

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×