De Nederlandse volleyballers hebben in Ankara hun eerste World League weekend afgesloten met een 3-2 nederlaag tegen Turkije. Oranje kreeg in de vijfde set twee matchpoints, maar wist deze op eigen service niet te benutten. Volgend weekend vervolgt de equipe van bondscoach Gido Vermeulen de World League in Tsjechië.

Opstelling

Bondscoach Gido Vermeulen begon met de volgende basisopstelling: Daan van Haarlem (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Robbert Andringa en Thijs ter Horst (passer/lopers), Jasper Diefenbach en Thomas Koelewijn (middens) en Dirk Sparidans (libero).

De eerste set werd duidelijk een prooi voor Turkije. Het gastland leidde bij de tweede technische time-out met 16-12 en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Vermeulen bracht Wouter ter Maat in voor de lichtgeblesseerde Abdelaziz, en ook Jeroen Rauwerdink en Michael Parkinson maakten hun entree binnen de lijnen. De invallers konden niet voorkomen dat Turkije de openingsset won met 25-22.

Met de sterke Ter Maat kwam Nederland knap terug in de wedstrijd in de tweede set. Dankzij een score van de makkelijk scorende diagonaal, won Oranje de tweede set met 25-23.

Set drie ging ruim naar Turkije (25-18) waardoor Nederland de vierde set moest winnen om in de wedstrijd te blijven. Met de invallers Wessel Keemink en Auke van de Kamp lukte dit. Mede dankzij hun elan ging de set met 26-24 naar Nederland.

Vermeulen liet Van de Kamp staan in de tiebreak en Nederland wisselde in deze laatste set van kant met een 8-7 voorsprong. Oranje kreeg twee matchpoints (op 14-13 en op 15-14) maar slaagde er niet in om deze op eigen service te benutten. Toen de Lange Mannen vervolgens een side-out misten, was het Turkije dat de winst kon opeisen. Uitgerekend na een fout van uitblinker Ter Maat (26 punten) ging het laatste punt naar de Turken: 17-15.

Volgend weekend speelt Oranje in Tsjechië de volgende drie poulewedstrijden van de World League. Behalve tegen het gastland treft Nederland daar ook Portugal en Egypte.

World League in Den Haag!

Het derde en laatste pouleweekend wordt van 16 t/m 18 juni gespeeld op de gloednieuwe Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Het World League weekend in Den Haag wordt gecombineerd met de World Tour Beachvolleybal. Lees alles over dit unieke combi-evenement hier.

Nederland – Turkije 2-3 (22-25, 25-23, 18-25, 26-24, 15-17)

Bekijk hier de hele wedstrijd terug:

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×