Oranje wint poule C op EK zonder een set te verliezen

Oranje wint poule C op EK zonder een set te verliezen

De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun vijfde en laatste poulewedstrijd op het EK in Boedapest met 3-0 gewonnen. In een sfeervolle arena werd gastland Hongarije ruim verslagen. Oranje blijft nog een paar dagen in Boedapest en speelt zondag in de achtste finale tegen Griekenland, de nummer vier van poule A. (Video interview met Myrthe Schoot onderaan dit bericht).

Opstelling

Bondscoach Jamie Morrison koos in de laatste poulewedstrijd in Boedapest voor een basisopstelling met: Britt Bongaerts (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Anne Buijs en Nika Daalderop (passer/lopers), Yvon Beliën en Robin de Kruijf (middens) en de jarige Myrthe Schoot (libero).

1e set

In de sfeervolle Papp László Sportaréna begon Oranje uitstekend aan de wedstrijd. Thuisploeg Hongarije mocht bijblijven tot 6-6 maar verloor hierna de aansluiting. Via 11-7 en 18-12 won Nederland de set met 25-17, mede dankzij negen punten van de sterk spelende Lonneke Sloetjes.

2e set

In set twee was het verschil tussen Nederland en Hongarije nog groter. Dankzij twee killblocks van de uitstekende Britt Bongaerts nam Oranje een 8-3 voorsprong. De marge liep alleen maar op, want ook Robin de Kruijf scoorde er lustig op los. Met de invalsters Laura Dijkema en Celeste Plak in het veld werd de set eenvoudig met 25-13 gewonnen.

3e set

In de derde set, met Marrit Jasper op de positie van Nika Daalderop, ging de stand gelijk op tot 15-15. Na de side-out (16-15) maakte Oranje een onwaarschijnlijk lange serie op de service van Anne Buijs. In een ruk liep Nederland uit naar 25-15, en het was invalster Marrit Jasper die de eer had het matchpoint te benutten.

Diagonaal Lonneke Sloetjes werd topscorer met 18 punten.

Nederland – Hongarije 3-0 (25-17, 25-13, 25-15)

Reactie Myrthe Schoot:

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×