Dinsdag stonden de eerste poulewedstrijden in de tweede fase op het programma; Deze wedstrijden worden in Rotterdam (poule E) en het Poolse Lódz (poule F) gespeeld. Uit elke poule van acht teams, gaan de beste vier door. Servië, Turkije, de VS en Canada klaarden de eerste klus in Polen en Japan en Nederland deden dat in Ahoy. Daar speelden ook Italië en Brazilië tegen elkaar, maar die twee teams maakten er een spannende vijfsetter van. Hieronder zijn alle uitslagen te vinden, inclusief een korte samenvatting van ieder duel.

Belgie Japan

Japan - België

Japan is uitstekende aan de tweede poulefase begonnen. In Ahoy bleken de Japanse vrouwen in de eerste wedstrijd in die tweede ronde te sterk voor België. Van de vier sets pakte de Belgische vrouwen nog wel de eerste, maar daarna was het de beurt aan Japan, dat in de eerste poulefase – evenals België- als tweede was geëindigd. Bij onze zuiderburen zorgde Britt Herbots in haar eentje weer voor een derde van de Belgische productie, maar het bleek niet genoeg om Japan waar Ishikawa en Hayashi ieder tot 16 punten kwamen, van het lijf te houden.

Poule E: Japan - België 3-1 (21-25, 25-20, 25-16, 25-22)

Thailand Canada

Thailand - Canada

In Polen bleek Canada te sterk voor Thailand. De nummer drie van poule C liet alleen de ‘beruchte’ derde set aan de Thaise vrouwen, die in de eerste groepsfase op plek twee, net achter Turkije waren geëindigd. Hoewel de twee teams qua aanvalspunten elkaar niet veel ontliepen, had Canada het met name blokkerend beter op orde. Beste aanvalster bij Thailand Pimpichaya deed met 24 punten al met al weinig onder voor Gray die er voor Canada 25 binnenbracht.

Poule F: Thailand – Canada 1-3 (19-25, 21-25, 25-23, 22-25)

Brazilie Italie

Italië – Brazilië

Italië en Brazilië maakten er een hele spannende avond van in Rotterdam met een vijfsetter die uiteindelijk beslist werd in het voordeel van de Brazilianen. Het was voor de Italiaanse vrouwen de eerste nederlaag op het toernooi. Italië blijft nog wel lijstaanvoerder in poule E, maar wordt door Japan en Brazilië op de hielen gezeten. Beide teams hielden elkaar vrijwel de gehele wedstrijd in evenwicht en de wedstrijd werd pas in de vijfde set beslist. Grote verschil zat ‘m in de lagere foutenlast van Brazilië. De 37 binnengeslagen punten door Egonu zorgden uiteindelijk dus niet voor de zesde Italiaanse zege.

Poule E: Italië – Brazilië 2-3 (20-25, 25-22, 25-22, 21-25,15-17)

USA Dominicaanse Republiek

Verenigde Staten – Dominicaanse Republiek

De Verenigde Staten moesten een setje afstaan aan de Dominicaanse Republiek. Dat was meteende eerste en de laatste set, want daarna was het team-USA dat de klok sloeg, met een voor de Dominicaanse dames ontluisterende 25-14 tot slot. In de Poolse poule staat de VS nu tweede. Serverend, maar vooral aanvallend was het overwicht van de Amerikaanse vrouwen goed terug te zien in de teamresultaten, hoewel er geen speelsters specifiek bovenuit sprongen.

Poule F: Verenigde Staten – Dominicaanse Republiek 3-1 (21-25, 25-19, 25-20, 25-14)

Turkije Duitsland

Turkije – Duitsland

Turkije was in Lódz snel klaar met Duitsland. Het lijkt erop dat de ploeg van de vroegere bondscoach van Nederland, Giovanni Guidetti, aan het groeien is in het toernooi. De Turkse vrouwen staan nu derde met evenveel overwinningen als de VS en scoorden in de wedstrijd eigenlijk op alle fronten beter dan de Duitse vrouwen.

Poule F: Turkije – Duitsland 3-0 (25-21, 25-18, 25-21)

Servie Polen

Servië – Polen

Medeorganisator Polen begon de tweede fase met verlies voor eigen publiek. Hoewel het geen schande is om van wereldkampioen Servië te verliezen, zal men zich in Lódz toch iets anders hebben voorgesteld van de eerste wedstrijd in deze tweede fase. Servië gaat niet geheel verrassend aan de leiding en voor Polen zal het een hele tour worden om van de huidige 7e plaats te klimmen naar de vierde. Die geeft namelijk als laatste recht op deelname aan de kwartfinale.

Poule F: Servië – Polen 3-0 (26-24, 25-22, 25-18)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn