Op speeldag 12 won Polen verrassend van de Verenigde Staten en deden China, Italië en Turkije uitstekende zaken. België en Duitsland deden wat ze moesten doen maar de dagwinnaar is toch echt Servië dat niet alleen won van de Dominicaanse Republiek maar zich daardoor ook al zeker weet voor de kwartfinale. Hieronder zijn alle uitslagen te vinden, inclusief een korte samenvatting van ieder duel.

Italie Japan

Italië - Japan

Even leek het erop dat Italië nog niet was bekomen van het 3-1 verlies tegen Brazilië gisteren en dat Japan, na de winst op België in de goede flow was gebleven. Niets was echter minder waar. Alleen in de eerste set leek Italië onderuit te gaan,maar de ploeg van coach Davide Mazzanti, was na de 20-25 in de openingsset bij de les en pakte de drie daaropvolgende sets met redelijk duidelijke cijfers. Egonu ging met 26 punten voorop in de strijd bij Italië dat op alle fronten sterker was.

Poule E: Italië - Japan 3-1 (20-25, 25-20, 25-14, 25-15)

Thailand Duitsland

Thailand - Duitsland

Na het verlies tegen Canada gisteren bleek vandaag in Lódz ook Duitsland een maatje te groot voor de Thaise vrouwen. Hoewel lager op de ranglijst geplaatst, was Duitsland aanvallend beter en maakte het ook minder fouten. Ook blokkerend en verdedigend ging het de Duitse ploeg beter af. Die staan weliswaar nog steeds laatste in poule F maar hebben met drie overwinningen er maar eentje minder dan Polen dat op de belangrijke vierde plaats staat.

Poule F: Thailand – Duitsland 1-3 (19-25, 22-25, 25-18, 23-25)

China Puerto Rico

China – Puerto Rico

China kwam in Rotterdam niet in de problemen tegen Puerto Rico dat met 2 overwinningen uit 6 duels (met nog maar drie wedstrijden te gaan) vrijwel kansloos lijkt om de volgende ronde te halen. China speelde soeverein en was op alle fronten sterker en lijkt goed op weg naar een plaats bij de laatste acht. Donderdag speelt China tegen Nederland de voor beide landen belangrijke wedstrijd.

Poule E: China – Puerto Rico 3-0 (25-15, 25-19, 25-21)

Turkije Canada

Turkije - Canada

In Polen had Turkije het zwaar tegen Canada, maar het won wel. In de derde set verzuimden de Turkse vrouwen de eerste drie matchpoints te benutten waardoor de spanning flink opliep, maar op 27-26 was het dan toch eindelijk wel raak. Turkije staat na deze overwinning vijfde en lijkt op weg om door te gaan naar de kwartfinales, met dank aan Karakurt, goed voor 26 punten. Canada staat nu vijfde.

Poule F: Turkije - Canada 3-0 (25-22, 26-24, 25-14)

Servie Dominicaanse Republiek

Servië – Dominicaanse Republiek

Servië won met 3-0 van de Dominicaanse Republiek in Polen en is nu nog de enige ploeg die geen wedstrijd heeft verloren. Eén vijfsetter hadden de Servische vrouwen nodig, nota bene tegen Bulgarije, een ploeg die de tweede poulefase niet eens heeft gehaald, maar verder werden alle wedstrijden in drie sets beslist. Zo ook woensdagavond tegen de Dominicaanse Republiek. Die ploeg, zevende in poule F maakte het Servië alleen in de openingsset lastig. Daarna kreeg de wereldkampioen het elke set iets makkelijker. Met nog twee wedstrijden te gaan is Servië als eerste ploeg nu al zeker van een plaats in de kwartfinale.

Poule F: Servië – Dominicaanse Republiek 3-0 (26-24, 25-20, 25-17)

Belgie Argentinie

België – Argentinië

Na Nederland, won ook België woensdagavond van Argentinië, onder andere door 28 punten van Britt Herbots. Door de winst houdt België zicht op de kwartfinales. Voor Argentinië is het doek inmiddels gevallen. De Belgische vrouwen spelen nog tegen de zwaargewichten Brazilië en China.

Poule E: België - Argentinië 3-0 (25-16, 25-23, 25-23)

Polen USA 2

Verenigde Staten – Polen

Polen boekte in eigen land een belangrijke overwinning op het hoger geplaatste Verenigde staten en blijft in de race om zich bij de eerste vier in de poule te plaatsen. Bij Polen, verdedigend en aanvallend sterker dan de VS, zorgde Stysiak, als beste aanvalster voor 19 van de 75 punten waaronder driemaal via de blokkering. Met Canada en Duitsland nog op het programma hebben de Poolse vrouwen alles nog volledig in eigen hand.

Poule F: Verenigde Staten – Polen 0-3 (23-25, 20-25, 18-25)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×