Op zaterdag stonden er maar liefst zes wedstrijden op het programma in het Arnhemse Gelredome. Nadat de organisatoren Nederland en Polen vrijdag hun openingswedstrijd hadden gewonnen, was het zaterdag de beurt aan twaalf andere landen om hun eerste wedstrijd te spelen. Lees hieronder de uitslagen en de samenvattingen van deze wedstrijden!

Turkije - Thailand

In de eerste wedstrijd op zaterdag won Thailand verrassend van Turkije. In de eerste set ging alles nog voorspoedig voor de Turkse ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti , maar daarna kwam Thailand sterk terug, door de tweede set met miniem verschil te winnen. Nadat beide teams vervolgens hun tweede setwinst hadden geboekt, werd een spannende vijfde set uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil in het voordeel van Thailand beslecht.

Poule B: Turkije – Thailand 2-3 (25-17, 29-31, 25-22, 19-25, 13-15)

Belgie – Puerto Rico

In de poule waar ook Nederland uitkomt, boekte België een overwinning in drie sets tegen Puerto Rico, de ploeg waar Oranje woensdag tegen aantreedt. Alleen de tweede set was echt spannend maar ook deze werd door de Belgische vrouwen uiteindelijk over de streep getrokken. Britt Herbots was met 25 binnengeslagen punten bij België de beste aanvalster.

Poule A: België – Puerto Rico 3-0 (25-15, 27-25, 25-15)

Italië - Kameroen

In diezelfde poule had vicewereldkampioen Italïë geen enkel probleem met Kameroen, de volgende tegenstander van de Volleybaldames. Paola Egonu was bij Italië goed voor 17 punten. De Afrikaanse ploeg kwam alleen in de laatste set net boven de vijftien punten. Voor de Italiaanse vrouwen was het een prettige wedstrijd om langzaam in het toernooi te kunnen komen.

Poule A: Italië – Kameroen 3-0 ( 25-10, 25-12, 25-16)

Dominicaanse Republiek – Zuid-Korea

In poule B won de Dominicaanse Republiek haar eerste wedstrijd van het toernooi met duidelijke cijfers van Zuid-Korea. De Aziatisch vrouwen konden in de eerste set nog enigszins meekomen maar gingen er in set twee en drie met duidelijke cijfers af. De Caraïbische volleybalsters waren op alle fronten veel te sterk voor Zuid-Korea en kunnen zich gaan opmaken voor het volgende duel, aanstaande dinsdag tegen Kroatië, dat vrijdag de openingswedstrijd van Polen verloor (3-1).

Poule B: Dominicaanse Republiek – Zuid-Korea 3-0 (25-19, 25-12, 25-15)

Verenigde Staten - Kazachstan

De eerste wedstrijd in poule C werd met duidelijke cijfers gewonnen door de Verenigde Staten. De Amerikaanse vrouwen waren aanvallend veel te sterk voor Kazachstan. Andrea Drews en Alexandra Frantii waren aanvallend het beste op dreef en zorgden daarmee voor de eerste Amerikaanse winst op dit toernooi.

Poule C: Verenigde Staten – Kazachstan 3-0 (25-16, 25-13, 25-22)

Brazilië – Tsjechië

De laatste wedstrijd van de dag was de eerste in Poule D. Daarin kwam een van de topfavorieten, Brazilië, voor het eerst in actie. Tegenstander Tsjechië kon alleen in de traditioneel lastige derde set een vuist maken, maar kwam in de overige sets toch tekort. De Braziliaanse aanvoerster Gabi was weer goud waard voor haar ploeg en scoorde maar liefst 24 punten.

Poule D: Brazilië – Tsjechië 3-1 (25-20, 25-16, 22-25, 25-18)