Op dag vijf van het Wereldkampioenschap stonden er wederom zes wedstrijden op het programma. Turkije, China en de Dominicaanse Republiek verspeelden geen enkele set, maar Italië had de grootste moeite om België van het lijf te houden. Ook won Kenia, toch enigszins verrassend, van Kameroen en boekte Polen in de eerste wedstrijd op eigen bodem, de tweede overwinning van het toernooi. Hieronder zijn alle uitslagen te vinden, inclusief een korte samenvatting van ieder duel.

Turkije Zuid Korea

Turkije – Zuid-Korea

Turkije maakte in Gdansk geen fouten tegen Zuid-Korea. In de drie benodigde sets was de ploeg van Giovanni Guidetti op alle fronten de betere. De Turken herstelde zich hiermee van het onverwachtse verlies van afgelopen zaterdag tegen Thailand (2-3). Zuid-Korea staat na twee gespeelde wedstrijden nog met lege handen.

Poule B: Turkije – Zuid-Korea 3-0 (25-14, 25-13, 25-13)

China Colombia

China - Colombia

China heeft ook na twee gespeelde wedstrijden nog het maximale aantal punten in deze poule, samen met Brazilië en Japan, die morgen weer in actie komen. In Arnhem kwamen de Chinese vrouwen geen moment serieus in de problemen. Alleen in set twee kon Colombia nog enigszins meekomen, maar tegen het aanvals- en blokkeringsgeweld van de lange Chinese vrouwen waren ze eigenlijk geen moment opgewassen. De punten zullen voor de Colombiaanse vrouwen moeten komen uit de laatste twee wedstrijden tegen Argentinië en Tsjechië, maar gemakkelijk zal dat niet worden.

Poule D: China - Colombia 3-0 (25-16, 25-21, 25-16)

Dominicaanse Republiek Kroatie

Dominicaanse Republiek - Kroatië

In Polen boekte de Dominicaanse Republiek de tweede overwinning op rij. Na eerder van Zuid-Korea te hebben gewonnen (3-0) was de ploeg nu ook te sterk voor Kroatië, met name in de aanval werd het verschil gemaakt. Na drie sterke sets werd het eerste matchpoint meteen benut, waardoor de ploeg comfortabel aan de leiding gaat in de poule. Kroatië is na het verlies in de openingswedstrijd tegen Polen nog steeds zonder punten.

Poule B: Dominicaanse Republiek – Kroatië 3-0 (25-20, 25-15, 25-21)

Italie Belgie

Italië – België

In het Gelredome kreeg België tegen Italië niet waar het eigenlijk wel recht op had, namelijk een punt. Nadat de zuiderburen brutaal de eerste set van Italië hadden gewonnen waren er in set twee en drie ook mogelijkheden om die in Belgisch voordeel te beslissen. Dat gebeurde echter niet. Italië overleefde meerdere setpoints en pakte met het kleinst mogelijke verschil set twee en drie. In de vierde set was de tank leeg en kwam België er niet meer aan te pas. De Italiaanse vrouwen gaan nu met 9 uit 3 aan de leiding in de poule waarin ook Nederland uitkomt. Oranje mag het woensdag gaan opnemen tegen Puerto Rico.

Poule A: Italië – België 3-1 (21-25, 30-28, 29-27, 25-9)

Kameroen Kenia

Kameroen - Kenia

Het Afrikaanse treffen tussen Kameroen en Kenia werd in drie sets toch enigszins verrassend beslist in het voordeel van de Keniaanse vrouwen. In Arnhem was de tweede set het spannendst, maar Kenia wist in de eerste en de laatste set telkens het beslissende gaatje te slaan rond de twintig punten.

Poule A: Kameroen – Kenia 0-3 (20-25, 25-27, 19-25)

Polen Thailand

Polen - Thailand

Nadat Polen afgelopen vrijdag in het openingsduel tegen Kroatië al een ‘semi-thuiswedstrijd’ had gespeeld door het grote aantal luidruchtig aanwezige Poolse fans in Arnhem, was dat dinsdagavond in Gdansk, daadwerkelijk het geval. Het thuispubliek zag dat ‘hun ploeg’ geen enkele moeite bleek te hebben met Thailand en een cleane 3-0 overwinning boekte. Magdalena Stysiak, diagonaal van beroep, was het meest waardevol voor haar team met 26 gescoorde punten. Hierdoor gaat Polen samen met de Dominicaanse Republiek met twee gewonnen wedstrijden aan de leiding in de poule.

Poule B: Polen - Thailand 3-0 (25-17, 25-17, 25-17)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×