Op speeldag zes werden er zeven wedstrijden gespeeld waarvan drie in Gdansk. China bleef ook tegen Japan ongeslagen en hetzelfde gold voor Polen, dat in eigen land niet in de problemen kwam tegen Zuid-Korea. Turkije won nu wel een vijfsetter, tegen de Dominicaanse Republiek, en voorkwam daarmee een debacle zoals in de openingswedstrijd tegen Thailand. Voor Kroatië, Colombia, Tsjechië en Zuid-Korea wordt het behalen van de volgende ronde lastiger en lastiger. Hieronder zijn alle uitslagen te vinden, inclusief een korte samenvatting van ieder duel.

Thailand Kroatie

Thailand – Kroatië

Thailand is door de overwinning op Kroatië goed op weg naar plaatsing voor de volgende ronde. De ploeg coach Danai Sriwacharanaytakul was in de wedstrijd, die in Polen werd gespeeld, aanvallend veel sterker dan de Kroatische ploeg: 47 vs 30 aanvalspunten. Passer/loper Ajcharaporn nam hiervan bijna de helft (22 punten) voor haar rekening. Voor het nog puntloze Kroatië wordt het na drie gespeelde wedstrijden steeds moeilijker om een ronde verder te komen.

Poule B: Thailand – Kroatië 3-0 (25-18, 25-13, 25-21)

China Japan

China – Japan

China had woensdagmiddag weliswaar veel moeite met de Japanse vrouwen, maar won wel. Het betekende de derde overwinning in drie sets voor coach Cai Bin met zijn Chinese ploeg. Japan dat blijft steken op twee zeges, liet zich in Arnhem zeker niet als een mak lammetje naar de slachtbank brengen, want het legde met name in de eerste en de laatste set China het vuur na aan de schenen. In de Aziatische tweekamp moest Japan met name verdedigend het onderspit delven: 2 blokpunten vs. 11 voor China, dat ook serverend en aanvallend net iets sterker bleek. Li en Inoue hielden elkaar met betrekking tot de kwalificatie ‘beste teamaanvalster’ met 19 punten in evenwicht. In de poule voert China na drie wedstrijden de ranglijst aan. Japan is derde.

Poule D: China – Japan 3-0 (28-26, 25-17, 29-27)

Brazilie Colombia

Brazilië - Colombia

Brazilië treft zaterdag China in deze poule. Dan zal waarschijnlijk worden uitgemaakt wie de poulewinst voor zich opeist. Beide landen wonnen vandaag hun derde wedstrijd en staan ruim bovenaan in de ranglijst van Poule D. Zoals verwacht waren de Braziliaanse vrouwen ook veel te sterk voor Colombia, dat geen set wist te winnen. Brazilië scoorde maar liefst 13 ‘blockpoints’ (tegen 1 voor Colombia) en serveerde 7 keer direct raak (tegen 2 keer voor Colombia). Gabi was de sterkste aanvalster, gevolgd door Kisy, beide van Brazilië.

Poule D: Brazilië – Colombia 3-0 (25-14, 25-12, 25-20)

Turkije Dominicaanse Republiek

Turkije – Dominicaanse Republiek

De volgende ronde moet voor de Turkse vrouwen gewoon haalbaar zijn, maar als nummer vier daar naartoe gaan, zullen ze ook niet willen. In Polen moest er derhalve gewonnen worden en dat lukte uiteindelijk ook, maar makkelijk ging het allemaal niet tegen het sterke team van de Dominicaanse Republiek. Ging de openingsset voor Turkije nog verloren, in set twee werd orde op zaken gesteld. Ook set drie werd een prooi voor Turkije dat echter in set vier in de beginfase van de set tegen een 6-14 achterstand aankeek en dat verschil ook niet meer te boven kwam. De beslissende vijfde set ging uiteindelijk toch naar Turkije dat hierdoor klimt naar plek drie. De Dominicaanse vrouwen zakken een plekje doordat Polen in eigen land niet in de problemen kwam tegen Zuid-Korea en de koppositie overnam.

Poule B: Turkije – Dominicaanse Republiek 3-2 (21-25, 25-21, 25-18, 16-25, 15-13)

Argentinie Tsjechie

Argentinië - Tsjechië

Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd, want de winnaar zou blijven meedoen in de strijd om plaats vier. Beide teams bleven in de openingsset tot de 16 punten in elkaars spoor, maar daarna kreeg Argentinië toch meer en meer overwicht. In set twee was het bij 18-18 nog gelijk en liepen de Tsjechische vrouwen vervolgens uit naar de setwinst, maar in de volgende sets bleek Argentinië toch te sterk al stonden in de slotset beide teams nog met 20-20 gewoon naast elkaar. Door de Argentijnse overwinning staat de deur naar de volgende ronde nu een flink stuk open en wordt het voor team Tsjechië een lastig verhaal.

Poule D Argentinië - Tsjechië 3-1 (25-20, 20-25, 25-22, 25-22)

Polen Zuid Korea

Polen – Zuid-Korea

Polen gaat na de 3-0 winst op Zuid-Korea aan de leiding in Poule B en is hierin de enige ploeg die na drie duels nog zonder puntverlies is. In Gdansk rekenden de Polen, met de Italiaanse hoofdcoach Stefano Lavarini langs de zijlijn, in drie ‘straight’ sets eenvoudig af met de Zuid-Koreaanse vrouwen die nog altijd puntloos onderaan staan en nog twee wedstrijden hebben om daar iets aan te veranderen.

Poule B: Polen – Zuid-Korea 3-0 (25-17, 25-18, 25-16)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×