Op dag negen, de voorlaatste dag van de eerste poulefase van het Wereldkampioenschap stonden er maar liefst negen wedstrijden op het programma. Drie daarvan in Arnhem waar onder andere de laatste afvaller in poule A bekend werd, namelijk Kenia. Door de winst van Servië op de Verenigde Staten is die ploeg winnaar geworden van poule C en Turkije werd dat in poule B door in een spannende vijfsetter gastland Polen te kloppen. Hieronder zijn alle uitslagen te vinden, inclusief een korte samenvatting van ieder duel.

Bulgarije Kazachstan

Bulgarije - Kazachstan

In een wedstrijd die nergens meer om ging won Bulgarije in Polen aan het begin van de middag in drie sets van Kazachstan. Dat team is daardoor definitief geëindigd op de laatste plaats in de poule. Voor Bulgarije dat aanvallend de betere ploeg was, is in ieder geval de eer gered met de voorlaatste plaats in poule C. Beide team waren al uitgeschakeld en kunnen definitief aan de thuisreis beginnen.

Poule C: Bulgarije - Kazachstan 3-0 (25-18, 25-22, 25-18)

Brazilie China

Brazilië - China

Het is toch wel weer verrassend te noemen dat in Arnhem Brazilië in vier sets afrekende met de vrouwen van China, dat ondanks de nederlaag toch als eerst eindigde in de poule vanwege een betere setratio. In de eerste set trok China nog aan het langste eind, maar daarna nam Brazilië het initiatief over en won drie sets op rij. Bij Brazilië was Tainara met 22 punten de meest productieve speelster en bij China was dat Li. Beide passer/lopers wisten ieder 22 keer raak te slaan.

Poule D: Brazilië - China 3-1 (23-25, 25-17, 25-22, 25-22)

Thailand Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek - Thailand

In Gdansk won Thailand, ook wel verrassend te noemen in een vijfsetter van lijstaanvoerder Dominicaanse Republiek. Voor de Thaise vrouwen betekende het de vierde overwinning waardoor er in totaal 10 punten werden behaald. De vrouwen van de Dominicaanse Republiek behaalden in totaal 11 punten in hun drie gewonnen wedstrijden. Hoewel de beide teams elkaar qua gemaakte fouten en score uit opslagen in evenwicht hielden, was de Dominicaanse Republiek succesvoller in de blokkering, maar scoorde Thailand uiteindelijk meer punten uit de aanval.

Poule B: Dominicaanse Republiek – Thailand 2-3 (29-31, 25-16, 25-21, 22-25, 11-15)

Duitsland Canada

Duitsland - Canada

In het Poolse Lodz streden Duitsland, momenteel vierde en Canada voor plek drie. Het pleit werd beslecht in het voordeel van de Canadese vrouwen die na vijf sets als overwinnaars van het veld stapten. Daar leek het na de winst in de eerste twee sets door Duitsland aanvankelijk niet op, maar Canada keerde onder leiding van Gray, die goed was voor 25 wedstrijdpunten, in de volgende sets de wedstrijd om, met de derde plek als eindresultaat.

Poule C: Duitsland - Canada 2-3 (25-12, 26-24, 23-25,18-25, 9-15)

Puerto Rico Kenia

Puerto Rico - Kenia

In Gelredome werd de wedstrijd om de zo belangrijke vierde plek tussen Puerto Rico en Kenia gespeeld. De winnaar van dat duel zou, ongeacht de uitslag, door gaan naar de volgende fase. Voor de verliezer was het inpakken en wegwezen geblazen. Dat werd uiteindelijk Kenia, dat er na de winst in de tweede set nog een spannende wedstrijd van leek te maken. Dat werd het echter niet want Kenia maakte zelf teveel fouten om echt aanspraak op de overwinning te maken en is uitgeschakeld. De vrouwen van Puerto Rico zijn definitief vierde.

Poule A: Puerto Rico – Kenia 3-1 (25-15, 19-25, 25-18, 25-20)

Zuid Korea Kroatie

Zuid-Korea - Kroatië

In Polen won Zuid-Korea de wedstrijd om des keizers baard tegen de vrouwen van Kroatië met 3-1. Doordat beide teams al uitgeschakeld waren voor de volgende ronde was de match voor beide landen niet meer van belang.

Poule B: Zuid-Korea – Kroatië 3-1 (25-21, 27-29, 27-25, 25-23)

Colombia Tsjechie

Colombia - Tsjechië

Ook in Arnhem werd een wedstrijd gespeeld die er niets meer toe deed aangezien ook deze beide landen al waren uitgeschakeld voor de volgende fase. Tsjechië won, liet alleen set drie aan de Colombiaanse vrouwen en eindigde daardoor op plek vijf in de poule.

Poule D: Colombia – Tsjechië 1-3 (22-25, 13-25, 25-19,18-25)

Servie USA

Verenigde Staten – Servië

In het Poolse Lodz werd de wedstrijd om eerste plek in de poule een duidelijke prooi voor de vrouwen van Servië. Die waren aanvallend veel sterker, onder andere door Boskovic, die goed was voor maar liefst 25 punten. Alleen in set twee kon de VS goed tegenstand bieden, maar toen die set nipt verloren ging was het gedaan met de weerstand van de Verenigde Staten.

Poule C: Verenigde Staten – Servië 0-3 (20-25, 23-25, 13-25)

Turkije Polen

Polen – Turkije

In Gdansk boekte Turkije tegen gastland Polen de vierde overwinning van het toernooi. De ploeg van coach Guidetti lijkt steeds beter op stoom te komen, want na de onverwachte nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Thailand, volgden er louter nog overwinningen. Al waren er daar wel een tweetal vijfsetters bij, waaronder dus de laatste groepswedstrijd voor beide landen. Polen eindigt uiteindelijk als vierde.

Poule B: Polen- Turkije 2-3 (25-22, 23-25, 22-25, 25-18,11-15)