De eerste verrassende uitslag van 2020 is al binnen. In de Körref in Meijel wist Peelpush zondagmiddag koploper Eurosped te verrassen. Bijna wist de huidige nummer 8 van de Eredivisie zelfs te winnen, maar uiteindelijk wist de ploeg uit Vroomshoop met 2-3 de winst te boeken. Door het puntverlies is Eurosped geen koploper meer.

In Meijel hadden ze van te voren niet verwacht dat ze tegen koploper Eurosped er een spannende wedstrijd van konden maken. Maar dat lukte wel. Peelpush begon erg sterk en nam al snel een ruime voorsprong in de eerste set.

De ploeg van trainer Johan Leenders gaf die voorsprong ook niet meer uit handen en won de eerste set overtuigend met 25-14. Ook in de tweede set lieten  De Meijelnaren hun kracht zien. Met een goede service werd de druk bij Eurosped gelegd.

Die ploeg wist maar niet in het eigen spel te komen en zo ging ook de tweede set zonder problemen naar de thuisploeg: 25-17. Even leek er een sensatie in de maak, maar zo ver liet Eurosped het niet komen. Trainer Jan Berendsen kreeg zijn ploeg net op tijd weer 'wakker'.

Eurosped herstelde zich namelijk sterk in de derde set. De Vroomshoopse ploeg kwam al vroeg op voorsprong, sloeg een flink gat en won de set met 25-16. In de vierde set was het beeld hetzelfde, Eurosped regeerde en won met 13-25.

Een beslissende vijfde set dus in Meijel. Peelpush gaf alles in de strijd tegen het topteam, stond nog voor bij de kantwissel (8-7), maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Eurosped: 12-15. Toch een verrassende uitslag en puntverlies voor Eurosped.

Door de overtuigende 3-0 overwinning van Sliedrecht Sport op het Talentteam, hebben Sliedrecht en Eurosped nu evenveel punten: 33 na 11 wedstrijden. Sliedrecht is de nieuwe koploper dankzij een beter puntgemiddelde.