Jasper Bouter en Ruben Penninga hebben op het 3-sterren toernooi in het Chinese Qinzhou met 2-1 gewonnen van Rusland. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zijn daardoor geplaatst voor de 2e ronde van het toernooi.

De FIVB World Tour is weer hervat! In het Chinese Qinzhou zijn weer teams uit de hele wereld bij elkaar gekomen om te strijden om de medailles.  Jasper Bouter en Ruben Penninga komen deze week voor Nederland in actie. 

De heren van BTN kwamen vanmorgen vroeg voor het eerst in actie in de eerste ronde. Ze stonden tegenover de Russen Kuvichka en Kislytsyn, een nog redelijk onbekend team op de World Tour.

Penninga en Bouter moesten er wel even inkomen, het is de eerste wedstrijd in lange tijd. In de eerste set kwamen ze nog niet volledig op stoom en verloren ze nipt met 19-21.

In de tweede set gingen de BTN-heren sterker spelen en wisten ze meer druk te leggen op de Russen. Serverend maakte de Nederlanders het verschil en er werd met 21-13 gewonnen. De beslissende derde set werd spannnend, het ging gelijk op. Uiteindelijk sloegen Bouter en Penninga toe en wonnen met 15-13.

In de tweede ronde van het toernooi staan de BTN-heren vrijdag op zaterdagnacht tegenover het Zwitserse topteam Heidrich/Gerson.

Penningaand Bouter Ned
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×