De BetCity Eredivisie Beach is met een knal van start gegaan in Apeldoorn. De opening van het beachvolleybal seizoen bracht niet alleen schitterend weer met zich mee, maar ook spannende wedstrijden op topniveau waar veel op het spel stond. Als onderdeel van het Zeepkistenfestival was er daarnaast veel te beleven voor jong en oud.

De beste Eredivisie beachvolleyballers van ons land kwamen dit weekend samen in Apeldoorn, waar de eerste stop van de BetCity Eredivisie Beach op de agenda stond. Rustig inkomen zat er voor de teams niet in, want er stond meteen veel op het spel. Het was een strijd vanaf het eerste moment, want het dames- en herenteam dat in zowel Apeldoorn als Heerlen (de tweede stop van het seizoen) de meeste punten vergaard, verdedigt later deze zomer de eer van Nederland op het EK in eigen land. Dit zorgde voor een sterk deelnemersveld met tal van boeiende en spannende ontmoetingen. 

Klinkende zege Bekhuis/Piersma 
Wies Bekhuis en Brecht Piersma zijn als team weer bij elkaar en dat hebben ze geweten in Apeldoorn. Zonder setverlies en met overtuigende cijfers wisten zij zich te plaatsen voor de halve finale. Daar stuitten ze op hun eerste echte test, trainingsmaatjes Desy Poiesz en Mila Konink. In een spannende drie-setter trok Piersma/Bekhuis de wedstrijd met minimaal verschil naar zich toe: 17-15. Een confrontatie in de finale met de andere trainingsmaatjes Emi van Driel en Kirsten Bröring volgde. Vorig jaar vormde Piersma en van Driel nog een duo, maar dit keer stonden ze tegenover elkaar in de strijd om de hoogste plek op het podium. De overtuigende score van 21-13 en 21-16 voor Piersma/Bekhuis liet geen twijfel bestaan over wie de beste vorm van de dag had. Poiesz/Konink herpakte zich in de kleine finale en voegde zich met brons op het podium. 

Gelegenheidsduo pakt goud bij de mannen
De grootste verrassing in het herentoernooi kwam van Tom Sonneville en Bram van der Wel (beiden 16 jaar). Met ruime cijfers plaatsten de talentvolle jongens zich voor de halve finale. Een opmerkelijke prestatie, gezien het sterke deelnemersveld in Apeldoorn. In die halve finale moesten zij wel hun meerdere erkennen in de ervaren Dirk Boehlé en Mees Sengers. Maar de twee herpakten zich in de strijd om het brons en boekten een sensationele overwinning op Groenewold/van der Loo. De finale ging tussen Ruben Penninga/Thijmen Heemskerk en Dirk Boehlé/Mees Sengers. De eerste set werd stuivertje wisselen, maar daarna werd het verschil met 21-10 in het voordeel van Penninga/Heemskerk zichtbaar. Een klinkende 2-0 overwinning voor het gelegenheidsduo, dat hiermee een eerste tik heeft uitgedeeld in de strijd om het EK-ticket. Boehlé/Sengers zal komende week aan de tekentafel moeten om een strategie te smeden voor de stop in Heerlen, waar de laatste punten worden verdeeld. 

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn