De 1,5 meterregel verdwijnt per zaterdag 25 september! Dit betekent voor de breedtesport dat de club zonder grote beperkingen weer bezocht kan worden, ook door fans. Wel zijn er per die datum nog beperkingen voor bezoek aan de Eredivisie en sportkantines.

Per zaterdag 25 september zijn er geen beperkingen meer voor het beoefenen én bezoeken van de breedtesport! Dit houdt in dat bijna iedereen weer optimaal kan genieten van onze prachtige sport.

Coronatoegangsbewijs verplicht bij bezoek aan eredivisiewedstrijden
Wel is er naar verwachting nog een beperking van kracht voor het bezoeken van de Eredivisie door fans. Bij het bezoeken van een professionele sportwedstrijd dient namelijk iedereen vanaf 13 jaar gebruik te maken van een coronatoegangsbewijs middels een QR-code in de CoronaCheck-app of de printbare versie. Ook worden er eisen gesteld aan het maximumaantal bezoekers, namelijk:

  • Binnen zonder vaste zitplaats: maximaal 75% van de reguliere capaciteit
  • Binnen met vaste zitplaats: geen maximaal aantal bezoekers

Na afstemming met NOC*NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, geeft de Nevobo de eredivisieclubs zo snel mogelijk meer duidelijkheid hierover.

Ook beperkingen voor de sportkantine
Per 25 september is iedereen vanaf 13 jaar ook verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen om gebruik te kunnen maken van de sportkantine en dient te sportkantine om 00.00 uur te sluiten. Echter geldt er geen maximumaantal bezoekers en is entertainment toegestaan.

Weer focus op volleybal!
Guido Davio, algemeen directeur: “We zijn heel blij dat vanaf 25 september een groot deel van de beperkingen er af zijn. We hopen dat hiermee de focus bij de verenigingen weer kan komen te liggen op volleybal en het samenkomen. Dat zal in het begin wellicht ook weer even wennen zijn. Geef elkaar dus de ruimte wanneer mensen dat prettig vinden.”

Volleybal veilig!
Ondanks dat er per zaterdag 25 september geen grote beperkende maatregelen meer van kracht zijn voor sport, is het goed je te houden aan de basisregels die van kracht blijven, zoals het thuisblijven en testen bij klachten, geen handen schudden en het wassen van je handen.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×