Peter Sprenger is ook de komende vier jaar voorzitter van de Nevobo. De 54-jarige Sprenger werd zaterdag op het kantoor van de Nevobo in Utrecht door de bondsraad herkozen voor een tweede termijn. Sprenger werd benoemd tot voorzitter in december 2015 en volgde destijds Hans Nieukerke op.

Met Peter Sprenger als voorzitter professionaliseerde de Nevobo zich de afgelopen vier jaar in rap tempo. Door zijn herverkiezing geeft de bondsraad hem het mandaat dit proces de komende vier jaar te continueren.

“De afgelopen vier jaar hebben we voortgebouwd op het fundament dat al voor 2015 was gelegd en hebben we ook nieuwe gedurfde ambities geformuleerd”, beschouwt Peter Sprenger. “Dankzij onze succesvolle evenementen hebben we een prachtig podium om de populariteit van volleybal te versterken. Met het WK Volleybal in 2022 leggen we de lat opnieuw hoger dan we ooit hebben gedaan.”

“We zullen de komende jaren moeten blijven innoveren en ontwikkelen om relevant te blijven in het dynamische speelveld van de sport”, vervolgt hij. “We zijn intensief verbonden met regio’s en steden en zien kansen op het gebied van gezondheids- en welzijnsdoelstellingen. We zijn zuinig op onze vrijwilligers, die de basis vormen van onze verenigingen en daarmee onze volleybalgemeenschap.”

“De komende jaren zetten wij ons in om op lokaal en regionaal niveau onze verenigingen nóg sterker te maken, bijvoorbeeld door te investeren in trainers. Onze organisatie is momenteel erg stabiel en dat is cruciaal om de volgende slag te maken. Ik merk dat we zowel nationaal als internationaal veel respect krijgen voor hetgeen we mee bezig zijn. Alle stoplichten staan op groen, maar laten we niet onderschatten wat er nodig is om onze ambitieuze doelstellingen waar te maken. Ik kijk ernaar uit om ook de komende jaren samen met onze vrijwilligers en professionals te werken aan een bloeiende volleybaltoekomst.”

Foto: Peter Sprenger met FIVB president Ary S. Graça (fotohoogendoorn.nl)

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×