Afgelopen weekend werd het reguliere beachvolleybalseizoen afgesloten met de Nightwatch Nederlands Kampioenschappen beachvolleybal, op het badstrand van Scheveningen. Naast de topwedstrijden in het The Hague Beachstadium, werd er op maar liefst 50 velden gespeeld voor het Summer Beachvolleybal Circuit. Hierdoor en mede ook dankzij het fantastische weer werd het weer één groot beachvolleybalfeest.

Veel beachvolleyballiefhebbers wisten hun weg dit weekend te vinden naar Scheveningen, waar de beste Nederlandse duo's het op vrijdag, zaterdag en zondag tegen elkaar opnamen in de strijd om de titel ‘Nederlands Kampioen’. Vanuit het kwalificatietoernooi op vrijdag stroomden 16 teams door naar het hoofdtoernooi op zaterdag. Op zondag werd het weekend afgesloten met de finaledag.

Bij de dames waren Elin Hoonhout en Julia Hodl de grote verassing van het toernooi. Daar waar zij dit seizoen begonnen in de 1e divisie, mochten zij zich zondag melden in de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. De twee speelden onbevangen en dat wierp zijn vruchten af. In de halve finale troffen zij Brecht Piersma en Wies Bekhuis, die zich rechtstreeks hadden geplaatst. Dit team bleek een maatje te groot, met 21-15 en 21-18 ging de winst naar Piersma/Bekhuis. Hoonhout/Hodl herpakten zich vervolgens knap in de strijd om het brons en mocht zich daardoor toch op het podium voegen. De finale ging tussen Piersma/Bekhuis en Reinders/Poiesz. Piersma/Bekhuis hadden tot dan toe nog geen set verloren in het hele toernooi, en deden dat ook in de finale niet. Met overmacht haalden ze daarmee de Nederlandse titel binnen.

Bij de heren maakten Mick Toet en Thijmen Heemskerk het hele weekend een sterke indruk. Het duo voegde zich dan ook verdiend bij de beste vier teams. In de halve finale troffen ze Mees Sengers en Dirk Boehlé. Met 21-15 en 21-11 werd deze wedstrijd overtuigend gewonnen door de mannen van Beachvolleybal Team Nederland. Sengers/Boehlé mocht het in de finale vervolgens opnemen tegen Steven van de Velde en Mart van Werkhoven, die in aanloop naar het Europees Kampioenschap een gelegenheidsduo vormden. Het werd een spannende strijd, waar drie sets voor nodig waren om tot een winnaar te komen. Met 15-12 maakten Van de Velde en Van Werkhoven hun favorietenrol waar en bekroonden zich daarmee tot Nederlands Kampioen. Het was voor de 30-jarige Van Werkhoven zijn eerste Nederlandse titel. Het brons ging naar Thijs Nijeboer en Jannes van der Ham.