Emma Piersma en Esmee Priem hebben het WEVZA zeslandentoernooi in Hoek van Holland gewonnen. De jonge talenten van Beachvolleybal Team Nederland wonnen in de finale van Duitsland. Yorick de Groot en Noah Aerts eindigden net naast het podium met de vierde plek. De Duitsers Dan John en Simon Kulzer pakten de titel.

Op het West-Europees kampioenschap voor jeugdteams onder de 21 jaar, waar 12 teams per gender in actie kwamen, maakten Piersma en Priem veel indruk. Ze speelden het hele toernooi enorm overtuigend en dat maakte trainer Erik Nijland enorm trots. Met goed serverend werk en een zeer solide side-out drongen de meiden van Beachvolleybal Team Nederland door tot de finale.

In de finale stonden Piersma en Priem tegenover de Duitse talenten Vicky Seeber en Sophie Nesle. De jonge meiden maakten er een aantrekkelijke finale van voor het publiek, maar Oranje was op de belangrijke momenten de baas en won de titel. Nova Marring en Noa de Bruin, het tweede Nederlandse meidenteam, werden zesde.

Yorick de Groot en Noah Aerts stonden na de zaterdag nog eerste, maar helaas wisten ze dat vandaag niet vast te houden. De jonge spelers van Beachvolleybal Team Nederland eindigden op de meest vervelende plek, net naast het podium. Ze werden vierde en dat zal even zuur voelen.

Maar ook De Groot en Aerts lieten in Hoek van Holland mooie dingen zien en zijn weer een belangrijke ervaring rijker. Het andere duo, Stef Hofman en Matthew Immers, eindigde op de zesde plek. 

Het zeslandentoernooi vormde een ideale voorbereiding op de jeugd EK’s (U18 en U20), die later in augustus en in september worden gespeeld.


Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn