Hoewel het reguliere beachvolleybalseizoen al afgesloten is met een Nederlands Kampioenschap, wordt er zeker nog gespeeld op de Nederlandse velden. King of the Court, dat dit jaar voor het eerst een eigen Nationale Tour kent, streek dit weekend neer in Zutphen. Daar werden Piersma/Poiesz en Groenewold/van der Loo gekroond tot Queens & Kings.

Dat Zutphen een fantastische locatie kent om te beachvolleyballen, werd maar eens te meer duidelijk dit weekend. Op de Groenmarkt, pal naast de Wijnhuistoren, werd het publiek getrakteerd op prachtig weer en mooi beachvolleybal van de Nederlandse top. De terrassen rondom en de tribunes aan weerszijden zorgden voor een gezellige sfeer. Met als letterlijk hoogtepunt het brengen van de wedstrijdbal in de herenfinale door Katja Stam, al tokkelend van de kerktoren.

Brecht Piersma en Desy Poiesz Queens of Zutphen
In totaal streden er 12 damesteams op zaterdag om de kroon, waarvan vijf teams zich in de finale mochten melden. Het Belgische duo Bex/Van Duin, dat van organisator Sportworx een wildcard had gekregen, viel als eerste af in deze finaleronde. Gevolgd door de zussen Aniek en Maren de Jong, die met hun vierde plek net naast het podium eindigden. Bekhuis/Stam, Piersma/Poiesz en Bröring/Van Vegten vochten in de laatste 15 minuten van het damestoernooi uit wie zich tot Queens van Zutphen mochten kronen. Brecht Piersma en Desy Poiesz bleken de beste vorm van de dag te hebben en gingen er met deze titel vandoor.

Quiten Groenewold en Sam van der Loo zegevieren bij de heren

Bij de mannen vochten er 15 teams om de kroon. In een spannende finale moest het publiek als eerste afscheid nemen van gelegenheidsduo Nijeboer/Van Werkhoven waar het publiek in Zutphen als eerste afscheid van moest nemen. Alle teams kwamen in de eerste ronde tot 6 gescoorde punten, maar Nijeboer en Van Werkhoven deden dit als laatste. Het volgende team dat werd geëlimineerd, was Bruins Slot/Sonneville. De jonge talenten van Beachvolleybal Team Nederland lieten in Rotterdam hun KOTC kwaliteiten al zien en werden ook in Zutphen knap vierde. In de laatste ronde waren het Quinten Groenewold en Sam van der Loo die als winnaar uit de strijd kwamen. Zij lieten Heemskerk/Toet en Hogenhout/Lipke achter zich.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn