Pim Kamps verwacht spectaculaire Supercup

Pim Kamps verwacht spectaculaire Supercup

Vier Eredivisionisten maken zich op voor de Supercup, de eerste hoofdprijs van het seizoen waarbij komend weekend de regerende landskampioenen bij de mannen en vrouwen het opnemen tegen de bekerwinnaars/finalisten van het vorige seizoen.

Na de aftrap van Sliedrecht Sport, is nu het woord Pim Kamps, spelverdeler van regerend landskampioen Active Living Orion uit Doetinchem.

8e Supercup voor Orion
Sinds de tweede helft van het vorige seizoen is Kamps weer spelverdeler van zijn team, nadat hij jaren als passer/loper had gespeeld. Die switch pakte goed uit, getuige het tweede landskampioenschap in de clubgeschiedenis. In 2012 was de nationale titel ook voor Orion, de nationale beker belandde eveneens twee maal in Doetinchem (2017 & 2013). Aanstaande zondag speelt Active Living Orion voor de zevende keer om de Supercup, die twee keer werd veroverd; in 2011 en 2006. In 2011 ging dat ten koste van Dynamo. Verwacht Kamps dat dat zondag ook gaat lukken? “We hebben er al een aardige periode van voorbereiden op zitten. In de eerste week van augustus kwamen we al bij elkaar, een week later waren we al nagenoeg compleet, alleen Jannes (van der Ham, red.), speelde nog op het strand. Ook de nieuwe jongens hebben dus al aardig meegedraaid.” De voorbereiding is nog niet klaar, maar dat is niet anders dan anders zegt Kamps. “De Supercup komt eigenlijk altijd te vroeg. Tot de winterstop is het veel experimenteren en proberen, daarna, richting het landskampioenschap, moet alles kloppen.”  

Marcelis van speler naar assistent-coach
Voormalig speler Joris Marcelis fungeert dit seizoen als assistent-coach. “Dat gaat heel natuurlijk, de functie past hem goed. Hij neemt een bak ervaring als speler mee, daarnaast was Joris in het veld ook altijd al bezig met coachen en het helpen van teamgenoten. Analyseren deed hij eveneens al graag, daar kan hij zich in zijn rol als assistent goed in uitleven; cijfers en statistieken zijn echt zijn ding.”

Adam White terug in Doetinchem
Orion heeft dus ook een aantal nieuwe spelers aangetrokken. Naast Jannes van der Ham versterken Ieuan Lamb, Noah van Dam, David Bes, Jelle Hilarius, Rudy Schneider én Adam White dit seizoen de gelederen. De 2,03 meter lange ex-international (118 interlands) White werd afgelopen seizoen in Duitsland óók landskampioen met Berlin Recycling Volleys, maar keerde dus terug naar de Nederlandse landskampioen.

Supercup is spektakel
Kamps en al zijn teamgenoten kijken uit naar zondag, waar Orion voor het eerst in het nieuwe tenue, met dank aan hoofdsponsor Active Living, ten strijde zal trekken. “We spelen thuis en onze supporters kunnen ons voor het eerst zien vlammen in het nieuwe tenue; zonde als je dat mist”, wil hij graag kwijt aan zijn achterban. De sympathieke spelverdeler roept opponent Draisma Dynamo op er vooral een mooie pot van te maken: “Het leuke aan de Supercup is dat, door de relatief korte voorbereiding, de wedstrijden vaak spectaculair zijn. Wij gaan voor spektakel, doen jullie dat vooral ook Dynamo!” 

Supercup 2019
Op zaterdag 5 oktober neemt Sliedrecht Sport, zowel bekerwinnaar als landskampioen, het in eigen hal op tegen verliezend bekerfinalist Apollo 8. Op zondag 6 oktober staat bekerwinnaar Draisma Dynamo in Doetinchem tegenover landskampioen Active Living Orion. De wedstrijd in Sliedrecht is gratis te bezoeken, tickets voor de wedstrijd in Doetinchem kun je bestellen via oriontopvolleybal/nl/supercup

Za. 5 oktober, 19.30 uur: Sliedrecht Sport - Apollo 8                   sh de Basis, Sliedrecht
Zo. 6 oktober, 14.00 uur: Active Living Orion - Draisma Dynamo  Topsporthal Achterhoek, Doetinchem

Foto: Kamps aan serve vorig seizoen. Zaterdag speelt Active Living Orion voor het eerst in het nieuwe tenue, dankzij hoofdsponsor Active Living

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×