Numidia VC Limax en Nova Tech Lycurgus zijn de best-of-five serie in de halve finale van de play-offs begonnen met een overwinning. Limax won in vier sets van topfavoriet Active Living Orion, Lycurgus boekte een 2-3 overwinning op Draisma Dynamo.

Limax revancheert zich voor bekerfinale
Gezien hun eerdere successen tegen Numidia VC Limax, was Active Living Orion - dat vanavond tevens het thuisvoordeel had - de grote favoriet voor de overwinning. De ploeg van Dirk Sparidans won drie van de vier ontmoetingen in de competitie en boekte iets meer dan een week geleden een overtuigende winst op Limax in de Nationale Bekerfinale. Echter, in de eerste halve finale van het landskampioenschap, een best-of-five serie, domineerde Limax grotendeels de wedstrijd. Met 20-25, 19-25, 25-14 en 20-25 revancheerden ze zich voor de verloren Bekerfinale en nemen ze een 1-0 voorsprong in de strijd om de finaleplek. De ploeg kan zich nu opmaken voor het thuisduel, dat al over twee dagen gespeeld wordt. Bekijk het volledige programma in het speelschema onderaan deze pagina!

Lycurgus in vijf sets langs Dynamo
Draisma Dynamo en Nova Tech Lycurgus hebben dit jaar al vaker laten zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn, met drie van hun vijf ontmoetingen die uitliepen op een vijfsetter. Ook in hun zesde confrontatie was een vijfde set nodig om een winnaar te bepalen. Lycurgus startte de halve finale vrijwel foutloos en won de eerste set overtuigend met 16-25. Dynamo, dat geen kwartfinales had gespeeld, twee weken rust had gehad en vanwege gezondheidsredenen zonder spelverdeler Gijs van Solkema moest spelen, hervond zijn vorm in de tweede set. Met 25-16 maakten ze de stand weer gelijk. Lycurgus kwam sterk terug in de derde set, maar Dynamo antwoordde met een winst in de vierde set, wat een beslissende vijfde set noodzakelijk maakte. Ondanks een historisch mindere prestatie in vijfsetters dit seizoen, nam Lycurgus al vroeg in de vijfde set afstand. Die achterstand wist Dynamo - ondanks een eindsprint - niet meer goed te maken.

Uitslagen
Active Living Orion - Numidia VC Limax 1-3 (20-25, 19-25, 25-14, 20-25)
Draisma Dynamo - Nova Tech Lycurgus 2-3 (16-25, 25-16, 22-25, 25-19, 13-15)