DELA EK Beach

Poule B: Sanne Keizer & Madelein Meppelink azen op revanche in Rotterdam

32 vrouwenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule B waarin het Nederlandse duo Keizer/Meppelink gaat strijden om de poulewinst met de Tsjechische topfavorieten Hermannova/Slukova. De teams Strbova/Dubovcova (SER) en Jupiter/Chamereau (FRA) zullen er alles aan doen om het de favorieten in deze poule zo moeilijk mogelijk te maken voor het beroemde ss Rotterdam passagiersschip waar een stadion met 2000 zitplaatsen gebouwd wordt.

De strijd om de poulewinst en dus rechtstreekse plaatsing voor de achtste finales belooft erg spannend te worden. Favoriet voor de poulewinst en een van de favorieten voor het winnen van het EK is het Tsjechische duo Hermannova/Slukova. De Tsjechen, die 2e staan op de Europese ranking en in 2016 nog verliezend finalist waren op het EK in Zwitserland, eindigden in elke World Tour wedstrijd waar ze op de deelnemerslijst stonden dit jaar in de top 5. Zij gelden dan ook als de grote favoriet voor de groepswinst, maar ze zullen wel moeten afrekenen met oud-Europees kampioenen Sanne Keizer (2012) en Madelein Meppelink (2014). Met Marleen van Iersel als partner werden ze beiden al eens Europees kampioen.  

Hermannova/Slukova zijn bekenden van Keizer/Meppelink. Bij de World Tour Major van Fort Lauderdale zaten de teams ook al bij elkaar in poule. De Tsjechen wisten de wedstrijd toen met 2-0 te winnen (21-15, 23-21)  en daarom zijn Keizer & Meppelink er nu op gebrand om revanche te nemen in eigen land.

Tip: op woensdag 18 juli om 18:30 uur staat dit spannende duel op het programma, de teams spelen dan hun laatste poulewedstrijd tegen elkaar voor het ss Rotterdam. Mogelijk staat hier de poulewinst op het spel.   

De Serven Strbova/Dubovcova beleven nog geen geweldig seizoen maar lieten op de World Tour van Mersin zien dat het toch een team is om rekening mee te houden. De nummer 35 van de Europese ranking wist op dat toernooi 3e te worden. Het Franse team Jupiter/Chamereau, nummer 93 op de Europese ranking, speelde nog maar erg weinig samen. Het is dus een relatief onbekend team in het speelveld en misschien kunnen de Françaises daarvan profiteren.

Mis niks van deze poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Rotterdam. 
Bekijk het programma van poule B    

Pool B 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×