DELA EK Beach

Poule E mannen: Russisch geweld vs jong talent in Apeldoorn

32 mannenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule E waarin twee Russische teams zitten: Krasilnikov/Liamin en Sivolap/Yarzutkin. De andere teams zijn de Noorse talenten Sørum/Mol en de jonge Fransen Thiercy/Gauthier-Rat.

Het hooggeplaatste team in deze poule is het Russische team Krasilnikov/Liamin. Krasilnikov werd samen met een andere partner, Konstantin Semenov, 4e op de Olympische Spelen van 2016. In datzelfde jaar veroverden ze zilver op het EK Beachvolleybal in Zwitserland. Sinds vorig jaar vormt Krasilnikov een duo met Nikita Liamin, die in 2014 de overstap maakte vanuit de zaal naar het zand. Meteen waren er successen; ze wonnen vorig jaar de World Tour wedstrijden van Kish Island en Den Haag en veroverde brons op het WK. Dit seizoen werd er nog niet gewonnen; de finale bij de World Tour van Xiamen werd nipt verloren.

Krasilnikov/Liamin, die 5e staan op de Europese ranking, zijn de favoriet voor de poulewinst. Wel zullen ze hiervoor eerst met de rijzende sterren Sørum/Mol uit Noorwegen moeten afrekenen. De Noren worden door veel kenners getipt als grote talenten en dit seizoen zou wel eens hun definitieve doorbraak kunnen worden. Anders Mol (20) en Christian Sørum (22) baarde al opzien door 2e te worden op de World Tour van Itapema. Hoe ver kunnen ze komen op het DELA EK Beachvolleybal?

Tip: op donderdag 19 juli om 18:30 uur staan de ervaren Russen tegenover de Noorse toptalenten in de laatste poulewedstrijd van poule E. Wordt in deze wedstrijd bepaald wie er met de groepswinst van door gaat?

Het andere Russische team in de poule is Sivolap/Yarzutkin. In het verleden hebben ze beiden al aardige resultaten behaald met andere partners. Sivolap won vorig seizoen nog de World Tour van Qinzhou, Yarzutkin werd vorig jaar 9e op het EK in Letland. Sinds dit seizoen spelen ze samen maar nu blijven resultaten vooralsnog uit. Hun beste prestatie was een 25ste plek in de World Tour Major van Fort Lauderdale. Ze bezetten plek 35 op de Europese ranking. 10 plekken lager op diezelfde ranking zijn de jonge Fransmannen Maxime Thiercy (23) en Arnaud Gauthier-Rat (21) te vinden. Vorig jaar deed Thiercy ook al mee aan het EK, toen samen met Di Giantomasso. Zij werden toen in de achtste finales uitgeschakeld door Sørum/Mol. Thiercy zal er dus alles aan willen doen om met zijn nieuwe partner het Noorse duo dit jaar wel te verslaan.

Mis niets van deze poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Apeldoorn
Bekijk het programma van poule E

Poole Mannen 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×