Poule E vrouwen: Strijd tussen Zwitserland, Oostenrijk en Spanje in Utrecht

Poule E vrouwen: Strijd tussen Zwitserland, Oostenrijk en Spanje in Utrecht

32 vrouwenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule E bij de vrouwen waarin twee Zwitserse teams zitten: het hooggeplaatste team in deze poule, Hüberli/Betschart, en Caluori/Gerson. De andere teams die in actie te zien zijn op de Neude zijn Schützenhöfer/Plesiutschnig (OOS) en Lobato/Amaranta (SPA).

Favoriet voor de poulewinst en het hooggeplaatste team in deze poule zijn de Zwitsers Hüberli/Betschart, die de 6e plek bezetten op de Europese ranglijst. Tanja Hüberli stond in 2014 al eens in de finale van het Europees kampioenschap, samen met toenmalige partner Tanja Goricanec. De finale werd toen verloren Madelein Meppelink en Marleen van Iersel. Het beste resultaat dat het duo Hüberli/Betschart dit seizoen behaalde, was ook in Nederland. Op de World Tour van Den Haag werden ze 3e. Veel tegenstand kunnen ze verwachten van Schützenhöfer/Plesiutschnig. De Oostenrijkers, die 21ste staan op de Europese ranglijst, wonnen dit seizoen voor de eerste keer een World Tour toernooi. In Mersin (TUR) werd Keizer/Meppelink in de finale met 2-1 verslagen.

Wedstrijdtip: op woensdag 18 juli om 14:00 uur barst de strijd om de poulewinst los. Hüberli/Betschart spelen dan hun laatste poulewedstrijd tegen Schützenhöfer/Plesiutschnig

Het andere Zwitserse team in deze poule is Caluori/Gerson. Het duo speelt sinds dit seizoen samen en staat 41ste op de Europese ranglijst. Er werden nog geen opvallende resultaten geboekt in de World Tour, maar misschien weet dit jonge team dat nog in opbouw is wel te verrassen op het EK. Het doel om de top 3 te halen in de poule, en daarmee de volgende ronde te bereiken, moet zeker een mogelijkheid zijn. Hiervoor zal afgerekend moeten worden met Lobato/Amaranta. Dit Spaanse team is al 4e geplaatst in deze poule en staat 73ste op de Europese ranglijst. Het wordt een zware opgave voor dit duo om een ronde verder te komen; het beste resultaat in de World Tour was plek 17 in Luzern.

Mis niks van deze spannende poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Utrecht
Bekijk het programma van poule E

Poule E Vrouwen 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×