DELA EK Beach

Poule H vrouwen: Stubbe & Van Iersel gaan strijd aan met Russische top in Apeldoorn

32 vrouwenteams strijden deze zomer om de medailles bij het DELA EK Beachvolleybal. We blikken per poule vooruit op het toernooi. Met vandaag poule H waarin het Nederlandse team Stubbe/van Iersel het opneemt tegen het hooggeplaatste Russische team Kholomina/Makruguzova. Ook komen ze nog een ander sterk Russisch team tegen, de regerend Europees kampioen onder 18 jaar én onder 20 jaar: Bocharavo/Voronina. Het Tsjechische duo Bonnerova/Nakladalova maakt de poule compleet.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn met de 12e plaats op de Europese ranking het hooggeplaatste Nederlandse damesteam tijdens het EK. De dertigjarige Marleen van Iersel werd al twee maal eerder Europees kampioen. In 2012 was ze samen met Sanne Keizer de beste en in 2014 met Madelein Meppelink. Dit jaar gaat ze met haar nieuwe partner, de 10 jaar jongere Joy Stubbe, voor haar 3e Europese titel.

Het belooft een erg spannende strijd om de poulewinst te worden want de Russen Kholomina/Makruguzova staan maar één plekje hoger op de Europese ranking dan Stubbe/van Iersel. Ook moet er rekening gehouden worden met de piepjonge Russen Bocharova (16) en Voronina (18). Zij gelden als de grootste talenten binnen het beachvolleybal en zijn dan ook heer en meester binnen hun leeftijdscategorie. De vraag is alleen of deze talenten het ook al kunnen laten zien binnen op een groot internationaal toernooi met een topveld zoals het DELA EK Beachvolleybal.

Tip: op woensdag 18 juli om 18:30 uur nemen Stubbe/van Iersel het op tegen Kholomina/Makruguzova in de laatste poulewedstrijd van poule H. Wordt hier beslist wie de poule wint?

Het laaggeplaatste team van deze poule, de Tsjechen Bonnerova/Nakladalova, zullen het zwaar krijgen. Het duo, dat plek 88 bezet op de Europese ranking, zou voor een enorme stunt zorgen wanneer ze weten te winnen van de favorieten en kanshebbers voor een medaille, Stubbe/van Iersel en Kholomina/Makruguzova. Ze zullen er alles aan doen om minimaal plek 3, die recht geeft op een plek in de eliminatierondes, te gaan bemachtigen.

Mis niets van deze spannende poule en koop nu je kaarten voor het DELA EK Beachvolleybal in Apeldoorn
Bekijk het programma van poule H

Poolh 760X500

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×