De poule-indeling van de Volleyball Nations League 2024 is bekend. Het toernooi brengt de beste volleybalteams uit de hele wereld samen voor een zes weken durende competitie. De poulefase duurt van 14 mei t/m 16 juni, waarna de laatste olympische tickets worden vergeven.

Het evenement strekt zich uit over vier continenten - Azië, Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika - waarbij de poulefase plaatsvindt in negen verschillende landen.

Volleybaldames naar Turkije, China en Japan

De Volleybaldames trappen het toernooi van 14 t/m 19 mei af in Antalya, Turkije. Twee weken later (28 mei t/m 2 juni) vervolgen ze de competitie in het Chinese Macau. De laatste stop is in Japan, waar van 11 t/m 16 juni in een nog onbekende speelstad de laatste poulewedstrijden worden gespeeld.

Poule indeling VNL 2024 vrouwen

Lange Mannen naar Turkije, Canada en Filipijnen
De Lange Mannen beginnen hun campagne eveneens in Antalya. Voor hun tweede speelweek (4 t/m 9 juni) reizen ze af naar Ottawa, Canada en twee weken later (18 t/m 23 juni) ronden de Lange Mannen hun campagne af in Manila, Filipijnen.

Poule indeling VNL 2024 mannen

Het is nog niet bekend tegen welke landen de Nederlandse teams spelen, omdat niet alle landen in de poule elkaar zullen treffen. Binnenkort wordt het speelschema bekendgemaakt.

De poulefase leidt uiteindelijk tot de VNL Finals, waar de beste acht teams per gender zullen strijden om de titel. De VNL Finals zullen plaatsvinden van 20 t/m 23 juni voor de vrouwen en van 27 t/m 30 juni voor de mannen, slechts enkele weken voorafgaand aan de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Cruciale wedstrijden voor olympische tickets
De poulefase van de Volleyball Nations League speelt een doorslaggevende rol bij het verdelen van de laatste tickets voor de Olympische Spelen in Parijs. Voor elk geslacht zijn reeds zeven van de twaalf tickets toegewezen. De overgebleven vijf tickets worden op 17 juni 2024 toegekend op basis van de wereldranglijst, die wordt opgesteld na afloop van de poulefase.

Wil je weten hoe de Nederlandse teams ervoor staan? Je leest het in onderstaande artikelen!
Route TeamNL Volleybaldames naar Parijs 2024 loopt via wereldranglijst

Wereldranglijst moet TeamNL Lange Mannen naar Parijs 2024 leiden

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn