Poule-indeling voor King of the Court 2020 Utrecht bekend

Poule-indeling voor King of the Court 2020 Utrecht bekend

Nog een kleine maand en dan staat de mondiale beachvolleybaltop op het Jaarbeursplein om te strijden om de felbegeerde titel in het eerste toernooi sinds de coronacrisis: de Kings en Queens of the Court! De kaartverkoop loopt als een trein, zorg dat je snel je skybox koopt als je erbij wil zijn. De loting heeft een prachtige samenstelling opgeleverd van de poules in de eerste fase. Hieronder zie je wanneer en tegen wie jouw favoriete teams in actie komen. King of the Court 2020 wordt van 9 tot en met 12 september gespeeld op het Jaarbeursplein in Utrecht in een speciaal ontworpen coronaproof stadion.

In zowel het mannen- als het vrouwentoernooi doen twintig teams een gooi naar de heerschappij in beachvolleyballand. Op woensdag en donderdag wordt er in vier poules gestreden om een plek in de groepsfase. In de groepsfase is plaats voor vijftien teams. Op basis van hun plaats op de wereldranking is de volgende poule-indeling tot stand gekomen.

Mannen

De Nederlandse toppers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen treffen een heel diverse groep. Sven Vismans en Tom van Steenis vormen de Nederlandse oppositie in de groep, verder staan de Letten Plavins/Tocs, de Chileense neven Grimalt/Grimalt en het Canadese duo Saxton/O’Gorman in Poule B.

Ook Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zullen een Nederlands duo in de poule tegenkomen, al is nog niet bekend naar wie die wildcard gaat. Misschien ben jij het wel met jouw partner als je het eerste NK King of the Court wint op 23 augustus in Scheveningen!

Naast dat zij een oranje duo treffen, zullen ze in Poule C enkele grote namen tegenkomen. Hét internationale superkoppel dat de laatste twee jaar toernooi na toernooi wint voert de ranglijst aan. De Noorse Beach Volley Vikings Anders Mol en Christian Sørum zijn tweevoudig Europees kampioen en hebben talloze World Tour-toernooien op hun naam staan. De Tsjechen Perusic/Schweiner zijn outsiders, het Poolse duo Kantor/Losiak is de voormalige nummer 1 van de wereld.

De winnaars van de King of the Court-editie van 2018 in Utrecht, de Spanjaarden Herrera/Gavira voeren Poule A aan. De Nederlanders Jasper Bouter en Ruben Penninga nemen het tegen hen op en komen ook de Letten Samoilovs/Smedins, de Belgen Koekelkoren/Van Walle en de Qatari Cherif/Ahmed tegen. De winnaars van het zilver op het afgelopen WK, de Duitsers Thole/Wickler, zijn het groepshoofd in Poule D.

Sessie1 Kot C
Sessie2 Kot C
Sessie3 Kot C
Sessie4 Kot C

Vrouwen
Ook in het vrouwentoernooi staan er prachtige internationale topteams op de deelnemerslijst. Naast de Nederlandse Europees kampioenen Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn dat de Braziliaanse vrouwen Agatha en Duda. De winnaressen van de World Tour finals van 2019 in Rome, Kozuch en Ludwig (GER) zijn van de partij. Ook de regerend Europees kampioenen uit Letland zijn er, Graudina en Kravcenoka zullen gaan strijden met Keizer/Meppelink in Poule D, die verder bestaat uit de Amerikaanse vrouwen Larsen/Stockman, de Nederlandse zussen Emi en Mexime van Driel en uit Tsjechië Kubicova en Kvapilova.

Ook in Poule A zien we twee Nederlandse duo’s. Marleen van Iersel zal spelen, maar er is nog niet bekend met wie. Ook de winnaressen van de eerste twee DELA Eredivisie Beach-toernooien, Raïsa Schoon en Katja Stam openen het toernooi in Poule A, die wordt aangevoerd door de Zwitserse vrouwen Betschart en Hüberli. Met Kozuch/Ludwig en de Italiaansen Menegatti en Orsi Toth is dit een spectaculaire poule te noemen.

Bij de vrouwen zijn er nog twee wildcardplekken. Eentje daarvan is te verdienen op het NK King of the Court dat op 23 augustus op het strand van Scheveningen wordt gespeeld. Jij kunt meedoen, zorg dat je je inschrijft! En wie weet sta jij op 9 september op het Jaarbeursplein tegenover enkele topteams uit de wereld van het beachvolleybal!

Kaarten

Je kunt je kaarten nu kopen! Wees er snel bij, want na de voorinschrijving is een aantal sessies al uitverkocht. Kijk op de sessiekaarten wanneer jouw favoriete team speelt. De helft van de sessies is al uitverkocht, zorg dat je er snel bij bent! Koop nu hier je tickets!

Reismogelijkheden
Het programma van King of the Court kan nog veranderen als blijkt dat teams niet kunnen afreizen naar Nederland. In deze coronatijd is het van essentieel belang dat de regels van overheden en instanties worden opgevolgd. De organisatie staat in direct contact met de verantwoordelijke instanties om de teams veilig naar Nederland te laten komen. Mocht een team niet in Utrecht aanwezig kunnen zijn, dan wordt een team van de reservelijst doorgeschoven.

Foto: Setvexy

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×