Poulewinst voor Brouwer en Meeuwsen in China

Poulewinst voor Brouwer en Meeuwsen in China

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn sterk gestart op het 4-sterren toernooi van de FIVB World Tour in Xiamen. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen eerst van Duitsland en vervolgens in drie sets van de lokalen Chinese helden. De poulewinst was daarmee een feit, Brouwer en Meeuwsen gaan direct door naar de achtste finale van zaterdag. Sanne Keizer en Madelein Meppelink wonnen hun eerste duel en spelen vrijdagochtend weer.

In hun eerste poulewedstrijd stonden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen tegenover het Duitse team Bergmann/Harms. De BTN-heren speelden in de eerste set erg sterk en legden met een goede service veel druk op de Duitsers. In de side-out lieten Brouwer en Meeuwsen, die in 2017 het toernooi van Xiamen op hun naam schreven, zien dat ze duidelijk een maatje te groot waren voor de Duitsers.

De eerste set werd dan ook op zeer overtuigende wijze en zonder problemen gepakt door de BTN-heren: 21-15. In de tweede set kregen Bergmann en Harms meer vat op het spel van Nederland en werd het iets spannender. Toch waren het Brouwer en Meeuwsen die de regie hadden en het afmaakten met 21-19.

Poulewinst

Tegen het Chinese duo P. Gao/Y. Li was de inzet duidelijk, het ging om de poulewinst en daarmee een plek in de achtste finale. Brouwer en Meeuwsen waren dan ook zeer gemotiveerd, ze wilden graag een vrije dag op vrijdag om op zaterdag te knallen in de achtste finale. In de eerste set denderden ze met hun ‘powerplay’ over de lokale helden heen: 21-14. Maar in de tweede set wist China knap terug te vechten en slopen er wat fouten in het spel van Brouwer en Meeuwsen.

Daar profiteerde China optimaal van en ze trokken de stand in sets weer gelijk: 16-21. In de beslissende derde set werd het zenuwslopend spannend, de Chinese spelers lieten zien dat ze gewend zijn aan de omstandigheden in badplaats Xiamen en ze wisten bijna voor een verrassing te zorgen. Maar zo ver lieten de BTN-heren het niet komen, op het cruciale moment maakten ze het alsnog af en wonnen met 19-17. Brouwer en Meeuwsen zijn als poulewinnaar vrijdag vrij en komen zaterdag in actie in de achtste finale.

Kraker

Sanne Keizer en Madelein Meppelink begonnen in de poulefase meteen met een interessante kraker, ze stonden tegenover het nieuwe Duitse topteam Kozuch/Ludwig. Laura Ludwig, regerend Olympisch- en wereldkampioen, komt voor het eerst weer in actie nadat ze moeder werd en vormt een nieuw team met Kozuch. In de eerste set lieten Keizer en Meppelink zich verrassen door het Duitse spel, ze verloren die set met 18-21.

Maar Keizer en Meppelink hielden het hoofd koel en de BTN-dames lieten veerkracht zien. De tweede set werd met 21-18 gewonnen en met veel servicedruk werd in de beslissende derde set het verschil gemaakt. Met goed spel en een sterke side-out werd het verschil gemaakt en met 15-8 gewonnen.

Vrijdagochtend (04.00 uur Nederlandse tijd) komen de BTN-dames weer in actie. In de tweede poulewedstrijd strijden ze met het Chinese team Xue/Wang om de poulewinst. Bij een overwinning komen ze zaterdag in de achtste finale in actie, verliezen ze van China wacht er vrijdagmiddag nog de tussenronde.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×