Poulewinst voor Brouwer/Meeuwsen en Stubbe/Van Iersel

Poulewinst voor Brouwer/Meeuwsen en Stubbe/Van Iersel

Twee Nederlandse teams hebben op de World Tour in Itapema de poulewinst veroverd. Op het 4-sterren toernooi in Brazilië wisten zowel Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en Joy Stubbe en Marleen van Iersel twee keer te winnen. Ze zijn daardoor rechtstreeks door naar de achtste finales.

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begon het toernooi op het Braziliaanse zand goed. In hun eerste poulewedstrijd stonden ze tegenover het Oekraïense duo Popov/Gordieiev. Dat leverde een overtuigende overwinning op, de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) hadden volledig de controle: 21-16 en 22-20. 

In de tweede poulewedstrijd ging het om de poulewinst en stonden de BTN-heren tegenover de lokale helden: Alison en Álvaro Filho. Dat leverde een interessante wedstrijd op die uiteindelijk met 21-17 en 21-16 naar Brouwer en Meeuwsen ging. Daarmee plaatsten ze zich als poulewinnaar direct voor de achtste finale van vrijdagavond.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde speelden een kraker tegen de Letten Plavins/Tocs. Beide teams lieten mooie acties zien en ze waren erg aan elkaar gewaagd. De BTN-heren waren net iets sterker en wonnen nipt met 21-19 en 21-18. 

In de strijd om poulewinst moesten Varenhorst en Van de Velde hun meerdere erkennen in de Amerikanen Priddy/Brunner. Die wedstrijd in Itapema eindigde donderdagavond in 16-21 en 19-21. De BTN-heren spelen daardoor vrijdag in de tussenronde.

Poulewinst 

Joy Stubbe en Marleen van Iersel waren er in Xiamen nog niet bij vanwege een blessure, maar in Itapema doen ze het erg goed. Ze begonnen in poule E met een ijzersterke partij tegen Letland. Het werd 21-12 en 21-17 voor de Nederlandse dames. 

In hun tweede pouleduel waren ze in de eerste set kansloos (11-21) tegen de Amerikanen Klineman en Ross, maar daarna keerden ze het om en wonnen met 21-17 en 15-13 de partij. Daardoor was poulewinst een feit, Stubbe en Van Iersel staan dus vrijdagavond in de achtste finale.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloren van het Canadese team Megan/Nicole. Ze moeten vrijdagmiddag winnen om in het toernooi te blijven. Dat geldt ook voor Laura Bloem en Jolien Sinnema. Die verloren in hun eerste pouleduel van de lokale favorieten bij de dames:  Ana Patrícia en Rebecca.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×