Poulewinst voor Keizer en Meppelink op OKT

Poulewinst voor Keizer en Meppelink op OKT

Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in China sterk gestart. Ze wonnen vanmorgen beide poulewedstrijden en zijn daardoor poulewinnaar geworden. Morgen gaan ze verder in fase 2 van het toernooi. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen komen ook donderdag weer in actie, ze verloren vandaag wel in de strijd om de poulewinst van Rusland.

Keizer en Meppelink kwamen vanmorgen vroeg voor hun eerste poulewedstrijd in het Chinese Haiyang het veld op. Ze speelden een goede partij tegen het Poolse duo Kociolek/Wojtasik. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen met 21-16 en 21-14 en kwamen nooit in de problemen.

In de tweede poulewedstrijd tegen de Finnen Lahti en Parkkinen ging het om de eerste plek in de poule. Nu moesten de BTN-dames alles geven, ze verloren de eerste set namelijk met 18-21. Daarna keerden ze het om en wisten met goed serverend werk en een sterke side-out het verschil te maken: 21-19 en 15-13 winst. 

Keizer en Meppelink komen morgen weer in actie, dan start de tweede fase van het toernooi met een poule van drie teams. De tegenstanders worden later bekend na de loting.

Russen te sterk

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begonnen met een overwinning in China. In hun eerste pouleduel wonnen ze overtuigend met 21-17 en 21-17 van het Letse topteams Plavins/Tocs. 

In de strijd om de poulewinst moesten de BTN-heren vervolgens hun meerdere erkennen in de sterke Russen Semenov en Leshukov. Het werd 21-18 en 21-18 in een wedstrijd waarin de Russen constant de regie in hand hadden. 

Ook de BTN-heren zijn door naar de tweede fase van het OKT. De loting moet nog plaatsvinden en dan wordt ook het programma bekend.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×