Poulewinst voor Varenhorst en Van de Velde in Rome

Poulewinst voor Varenhorst en Van de Velde in Rome

Op de World Tour Finals in Rome hebben Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde de poulewinst gepakt. Ze wonnen vandaag van Amerika en Braziliƫ en plaatsten zich daarmee rechtstreeks voor de achtste finale. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen strijden morgen in de tussenronde en de twee damesteams moeten hun tweede pouleduel winnen om in het toernooi te blijven.

Varenhorst en Van de Velde kregen van de organisatie een wildcard voor het hoofdtoernooi van de World Tour Finals in Rome. Ze lieten vandaag zien dat dat niet voor niets is. In hun eerste poulewedstrijd wonnen ze vanmiddag overtuigend met 2-0 (21-18 en 21-16) van het Amerikaanse topteam Lucena/Dalhausser.

In de strijd om poulewinst begonnen Varenhorst en Van de Velde vanavond ijzersterk tegen BraziliĆ«. Met een sterke service en vol felheid legden ze veel druk op Andre en George. De BTN-heren maakten ook in de side-out geen fout en dat leverde een zeer overtuigende setwinst op: 21-11.  

In de tweede set werd het wel een stuk spannende, de Brazilianen kwamen beter in hun spel en het werd meer een wedstrijd. Maar de BTN-heren bleven scherp en met een sterk blok maakte Varenhorst het verschil. Het werd 21-18 en daarmee was de poulewinst een feit.

Tussenronde

De andere BTN-heren, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, grepen naast de poulewinst. De Brazilianen Bruno en Evandro produceerde ace na ace in de wedstrijd van vanavond en veroverde daarmee de eerste set overtuigend met 15-21. 

In de tweede set begonnen de BTN-heren goed. Brouwer en Meeuwsen wisten het om te keren en legden met een sterke service de druk bij BraziliĆ«. Ook kregen ze meer grip op de service van Evandro en ze namen daardoor snel een mooie voorsprong van vijf punten. De set afmaken duurde nog  na een comeback van de Brazilianen, maar het werd uiteindelijk 21-18 en dus volgde er een beslissende derde set in Rome.

De Brazilianen namen eerst het initiatief en kwamen op een voorsprong van 3-6, Brouwer en Meeuwsen besloten snel een time-out te nemen. Toch bleven de Brazilianen de focus houden en kwamen op 8-12. Een knap blok van Meeuwsen op Evandro zorgde nog voor de 12-13, maar daar bleek het bij. Het werd 12-15 en dus strijden de BTN-heren morgen verder in de tussenronde.

Alles of niets

Sanne Keizer en Madelein Meppelink begonnen aan de World Tour Finals met een 0-2 nederlaag. In hun eerste poulewedstrijd moesten de BTN-dames hun meerdere erkennen in het Spaanse team Liliana/Elsa. Het werd 14-21 en 15-21 voor het bijna foutloos spelende Spaande duo. 

Keizer en Meppelink moeten morgenochtend winnen tegen het Russische team Dabizha/Rudykh om in het toernooi te blijven en door te gaan naar de tussenronde in Rome.

Ook voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel wordt het morgenochtend alles of niets in de Italiaanse hoofdstad. De Nederlandse dames verloren vanmorgen een spannende driesetter nipt met 1-2 (21-16, 15-21, 13-15) van het Amerikaanse team Larsen/Stockman. Er moet gewonnen worden van het Italiaanse duo Puccinelli/Scampoli om door te gaan in Rome.

Alles wedstrijden van de World Tour Finals in Rome zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van de FIVB.

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×