Pré Jeugd Oranje eindigt als vijfde op EK onder 16

Pré Jeugd Oranje eindigt als vijfde op EK onder 16

De meiden van Pré Jeugd Oranje zijn op het EK onder 16 jaar in Bulgarije op de vijfde plek geëindigd. Het jonge team van bondscoach Eelco Beijl won zaterdag met 3-1 van Turkije en daarmee stelde ze knap de vijfde plek veilig in Sofia.

De jonge Nederlandse talenten begonnen niet goed aan de strijd om de vijfde plek. Turkije was in de eerste set veel scherper en maakte weinig foute. De set ging dan ook met 18-25 naar de jonge Turkse ploeg en dat ging zelfs binnen 20 minuutjes.

Maar Pré Jeugd Oranje toonde aan mentaal sterk in de schoenen te staan. In de tweede set ging de ploeg zelf veel sterker spelen en beter serveren, daardoor kwam Turkije meer onder druk en dat leverde het gewenste resultaat op: 29-27 setwinst na een hele spannende slotfase.

Dat gaf Oranje veel vertrouwen en met uitblinkster Anna Zijl, die goed was voor 17 punten, werd ook de derde set veroverd: 25-20. Ook Anneclaire ter Brugge was goed op dreef, met haar service maakte ze het Turkije erg lastig. De vierde set werd met 25-18 gepakt en daarmee was de jonge ploeg zeker van de vijfde plek op het EK onder 16 jaar.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×