De jongens van Pre Jeugd Oranje hebben zich vandaag geplaatst voor het EK onder 17. De ploeg won hun laatste wedstrijd met 1-3 van Israël en eindigde daarmee als tweede in de poule. De meisjes waren gisteren na hun tweede overwinning al zeker van een ticket voor het EK. Vandaag sloten ze het toernooi als poulewinnaar af door met 3-1 te winnen van Tsjechië.

Pre Jeugd Jongens
De jongensploeg moest vandaag van Israël winnen om nog kans te maken op een EK-ticket. Mede dankzij een ijzersterke blokkering lukte dat: Oranje won het duel met 3-1 (23-25, 25-23, 15-25, 20-25). De jongens scoorden maar liefst 25 punten via de blokkering. Fons Hoffman blonk uit met negen killblocks.

Na deze overwinning was Oranje nog niet zeker van een EK-ticket. Bij winst van het op papier sterkere Griekenland op Tsjechië zou een tweede plek in de poule en daarmee een ticket voor het EK een feit zijn. Het was echter Tsjechië dat het duel met 3-2 won, maar op basis van ranking punten eindigde Nederland alsnog op de tweede plek. De ploeg gaat daarmee naar het EK onder 17, dat van 19 tot en met 30 juli in Montenegro (Podgorica) wordt gespeeld.

Pre Jeugd Meisjes
De meisjes van Pre Jeugd Oranje hebben het kwalificatietoernooi als poulewinnaar afgesloten. Het team van Ivo Munster, dat eerder van Frankrijk en Spanje wist te winnen, rekende vandaag ook af met een sterk blokkerend Tsjechië. In Marcq-en-Baroeul werd het 3-1: 25-16, 14-25, 25-22 en 25-21. Roosmarijn Peper Grooters leverde een belangrijke bijdrage aan de overwinning. De passer-loper werd met 19 punten (16 aanvalspunten, 2 aces en een blok) topscorer van de wedstrijd. Het EK onder 17 voor meisjes vindt van 11 tot en met 22 juli plaats in Servië (Vrnjacka Banja) en Hongarije (Bekescsaba).

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn