De meisjes van Pré Jeugd Oranje zijn hun WEVZA toernooi in Duitsland sterk begonnen. Het team van bondscoach Ivo Munter won vanmiddag in Kienbaum met 3-0 van Portugal. De jongens van bondscoach Arne Hendriks verloren in het Italiaanse Darfo Boario Terme, nabij Brescia, met 0-3 van Spanje.

Pré Jeugd Oranje meisjes

De meisjes van Pré Jeugd Oranje toonden vandaag veerkracht tegen Portugal. In alle drie sets keek Nederland halverwege de set tegen een achterstand aan (13-16, 14-16, 13-16), maar telkens lukte het de achterstand te repareren.

Met Laurine Geerdes (19 punten) had Oranje een makkelijk scorende aanvalster in het veld staan. Zowel serverend (10 aces Nederland, 5 aces Portugal) als blokkerend (8 killblocks Nederland, 4 killblocks Portugal) deed Pré Jeugd Oranje het twee keer zo goed als haar opponent.

Morgen spelen de meiden tegen Spanje. Bekijk hier het hele programma.

Uitslag eerste poulewedstrijd meisjes:

Nederland – Portugal 3-0 (26-24, 25-22, 25-23)

Pre Jeugd Oranje jongens tegen Spanje

Pré Jeugd Oranje jongens

Voor de jongens liep het openingsduel minder soepel. Tegen Spanje kon Nederland alleen in de tweede set in het spoor blijven. Pré Jeugd Oranje kwam moeilijk onder de Spaanse servicedruk vandaan, waardoor het lastig volleyballen werd. Na iets meer dan een uur spelen stond de 0-3 nederlaag op het scorebord.

Morgen spelen de jongens tegen gastland Italië. Bekijk hier het hele programma.

Uitslag eerste poulewedstrijd jongens:

Nederland – Spanje 0-3 (16-25, 22-25, 15-25)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn