De meisjes van Pré Jeugd Oranje zijn zondagmiddag als zesde geëindigd op het WEVZA toernooi in het Duitse Kienbaum. Het team van bondscoach Ivo Munter verloor in de wedstrijd om de vijfde plaats met 3-1 van gastland Duitsland. Voor de winnaar van het WEVZA toernooi ligt een EK-ticket klaar. Pré Jeugd Oranje mag in het voorjaar deelnemen aan het tweede EK-kwalificatietoernooi voor het EK U17.

Nederland won vandaag in Kienbaum keurig de eerste set van Duitsland maar kon de 0-1 voorsprong niet promoveren naar een overwinning. Duitsland won met miniem verschil de tweede set, en was in de derde en vierde set duidelijk sterker.

De Duitse Leana Grozer, dochter van topspeler Georg, werd topscorer met 20 punten. Voor Nederland scoorden Roos Grooters (18 punten) en Laurine Geerdes (14 punten) het vaakst. Merel van Dijk noteerde 6 aces en 4 killblocks.