Zowel de meisjes als de jongens van Pré Jeugd Oranje hebben zaterdag een overwinning geboekt op het WEVZA toernooi. De meisjes walsten in het Duitse Kienbaum met 0-3 over Engeland heen, terwijl de jongens in het Italiaanse Darfo Boario Terme met 3-2 van Portugal wonnen (en zo op de slotdag hun eerste overwinning boekten). De jongens zijn uitgespeeld en eindigden op de zevende plaats. De meisjes spelen zondag om 12.00 uur om plaats 5 tegen gastland Duitsland.

Pre Jeugd Oranje meisjes tegen Belgie WEVZA 2023

Pré Jeugd Oranje meisjes

De meisjes van Pré Jeugd Oranje wonnen vanmiddag in recordtempo van Engeland. Al na 50 minuten stond de 0-3 zege op het scorebord. Alleen in de derde set lukte het Engeland om meer dan 10 punten te scoren.

Roos Grooters werd topscorer met 21 punten, en scoorde het ongekend hoge aantal van 12 aces. Tara van der Sluis noteerde 5 killblocks.

Pré Jeugd Oranje speelt zondagmiddag om 12.00 uur tegen gastland Duitsland om de vijfde plaats. Dit slotduel is live te volgen via deze stream.

Uitslag classificatie 5 t/m 8, meisjes:

Engeland – Nederland 0-3 (7-25, 9-25, 13-25)

Pre Jeugd Oranje jongens tegen Belgie

Pré Jeugd Oranje jongens

Het team van bondscoach Arne Hendriks, dat in Italië wordt geplaagd door blessures, sloot het WEVZA toernooi af met een 3-2 overwinning op Portugal. Dat Nederland de wedstrijd nog wist om te keren na een 1-2 achterstand toonde het karakter aan van de jonge talenten.

Stef Koezema werd topscorer met 24 punten. Nederland noteerde in totaal 12 killblocks in 5 sets.

Pré Jeugd Oranje eindigt ondanks de overwinning op Portugal op de zevende en laatste plaats. Nederland krijgt op het EKK2 in het voorjaar nog een kans om zich te plaatsen voor het EK U17.