De meisjes van Pre Jeugd Oranje hebben zich vandaag in het Italiaanse Chiavenna geplaatst voor de halve finale van het EK-kwalificatietoernooi. Nederland won met 3-1 van Duitsland. Het team van bondscoach William Klaver speelt zaterdag in de halve finale tegen de nummer 1 van poule A (Italië, België of Frankrijk).

Bondscoach William Klaver begon vandaag met dezelfde basisopstelling als woensdag tegen Portugal: Janne Koops (spelverdeler), Noa Krikhaar (libero), Femke Zegwaard (passer/loper), Roos Wessels (midden), Floortje van Losser (passer/loper), Romee Sterenburg (midden) en Aysha Meering (diagonaal).

Maaike Heilig verving vanaf de tweede set Romee Sterenburg, terwijl Luna Strikwerda en Floor Hogenhout korte invalbeurten maakten.

Pre Jeugd Oranje ging in alle sets bij zowel de 8 als de 16 punten aan de leiding. Alleen in de eerste doorgang slaagde Nederland er niet in haar voorsprong vast te houden. Vanaf de tweede set legde het team van Klaver Duitsland haar wil op, met de makkelijke scorende Aysha Meering (17 punten) en Femke Zegwaard (16 punten) als aanjagers.

Morgen speelt Nederland in de halve finale tegen Italië, België of Frankrijk. Dit duel begint om 16.30 uur.

Uitslag vrijdag:

Nederland – Duitsland 3-1 (19-25, 25-21, 25-18, 25-16)

Bron: Federazione Italiana Pallavolo

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×