De meiden van Pré Jeugd Oranje zijn op het EK onder 16 jaar sterk begonnen. Ze wonnen met 3-0 van Finland op het allereerste Europees kampioenschap dat wordt gehouden in de leeftijdscategorie onder 16 jaar. Het toernooi vindt plaats in Bulgarije.

De meiden van bondscoach Eelco Beijl spelen in de Bulgaarse hoofdstad Sofia tegen Italië, Bulgarije, Griekenland, Denemarken en Finland. De Oranje meiden begonnen het EK tegen Finland, maar in de eerste set liep het nog niet heel soepel. Toch vocht Oranje zich terug na een achterstand en won met 25-22.

Dat gaf de jonge groep veel vertrouwen en dat was in het spel terug te zien. De tweede set werd overtuigend gewonnen met 25-19 vooral dankzij sterk serverend werk. Ook de derde set werd gewonnen door Nederland, nu met 25-21. Dankzij de 3-0 overwinning gaat Oranje aan de leiding in poule 1.

Jolijn de Haan was van grote waarde voor Oranje met 13 punten en ook Anneclaire ter Brugge was goed op dreef met 10 punten. Morgen speelt Nederland tegen Griekenland om 19.00 uur Nederlandse tijd. De Grieken verloren vandaag met 3-1 van Denemarken.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn