Bij de verkiezingen voor de bezetting van nieuwe commissies bij de Europese Volleybalbond CEV zijn zes Nederlanders gekozen. Eén van hen is jeugdtrainer Remko Kenter. Hij is gekozen voor de European Coaches Commission van de Europese Volleybalbond CEV. Hij gaat zich de komende vier jaar inzetten voor de jeugd, het ‘fundament in het volleybal’.

Kenter stelde zich kandidaat omdat hij graag het jeugd- en mini-volleybal wil vertegenwoordigen in Europa. “Ik ben vorig jaar voor de CEV in Slovenië geweest om te vertellen over jeugdvolleybal”, vertelt Kenter. “Ik heb toen verteld hoe je jeugd kan boeien voor het volleybal.” Kenter is de bedenker van Action Volley, de variant van volleybal waar plezier, scoren, smashen en games centraal staan. Bij Sliedrecht Sport heeft de introductie daarvan geresulteerd in een aanwas van 400 %.

Nu hij is gekozen in de coachcommissie, die onder andere bestaat uit de internationaal hoog aangeschreven coaches Philippe Blain, Ferhat Akbas en de Belgische bondscoach bij de vrouwen Gert Vande Broek, hoopt hij dat hij zijn boodschap over jeugdvolleybal kan overbrengen in de commissie. “Jeugd- en mini-volleybal is het fundament van je hele bestaan. Van de Nevobo, maar ook van de Europese Volleybalbond. Als je dat goed voor elkaar hebt, het is heel stabiel en er is een goede instroom, dan ben je als club en als bond van een land ook heel stabiel. Je kunt praten over topvolleybal, maar als het aan de onderkant niet goed zit, is het van tijdelijke aard.”

Hij kijkt ernaar uit om van start te gaan in het diverse continent Europa. “In het buitenland heb je een hele andere structuur. In Nederland hebben wij sportclubs. Dat heb je ook in België en Scandinavië wel. In Zuid-Europese landen heb je vaak te maken met schoolteams, dat is een heel andere opzet. Maar centraal staat hoe je kinderen kunt boeien voor volleybal. En dat begint volgens mij bij dat je aan kinderen durft te vragen wat ze leuk vinden op een training. Wat ze graag willen doen. Je hoeft dat niet direct uit te voeren, maar je krijgt wel heel waardevolle informatie. Wij als volwassenen denken vaak alles te weten, maar dat is niet zo hè. Kinderen kunnen heel veel dingen vertellen aan je. Zo doe ik dat eigenlijk al jaren.”

Naast Kenter zijn er nog vijf Nederlanders gekozen in commissies van de CEV. Ook zij zijn voor vier jaar aangesteld.

Deze Nederlanders zijn ver(her)kozen:

  • Riet Ooms – Erevoorzitter van de European Cups Commission
  • Joep van Iersel – Secretaris European Beach Volleyball Commission
  • Jaap Boom – European Financial Commission
  • Cor van Gompel – European Refereeing Commission
  • Nico Hoeben – European Sport Organizing Commission
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×