In aanloop naar de Bekerfinales Volleybal 2024 in Maaspoort Den Bosch spreken we iedere week met een smaakmaker van een van de finalisten. Dit keer is dat Jet Kok, passer/loper van Djopzz Zwolle Topvolleybal.

Hoe kijk je tot nu toe terug op dit seizoen?
Eigenlijk wel heel erg positief! We hebben leuke wedstrijden gespeeld, zoals de Europa Cup, waarin we tegen Griekenland speelden. We hebben ook de net aan de A-poule gehaald, maar dat was wel heel erg fijn. En natuurlijk de bekerfinale gehaald. Dus eigenlijk kijk ik super positief terug op dit seizoen tot nu toe. Ik had van tevoren niet gedacht dat het zo zou gaan lopen.

Je traint dit seizoen deels op Papendal en deels bij de club, hoe bevalt dat?
Dat vind ik echt heel erg fijn! Want op Papendal kan ik heel veel trainen, uren maken en ook overdag trainen. Het is gewoon allemaal heel goed geregeld daar. Ik vind het heel fijn om veel te trainen en dan in combinatie met een club, om daar wedstrijden te spelen en nog wat trainingen te doen.

Voor jou je eerste bekerfinale, hoe voelt dat?
Ja, wel heel bijzonder en ook wel ergens heel spannend. Maar als ik eraan denk vind ik het gewoon heel leuk en heb ik er ook heel veel zin in. Het is tegen Apollo 8, waar ik heel veel meiden van ken en dat maakt het ook wel extra leuk. Er komen heel veel mensen kijken. Spannend en heel gaaf tegelijkertijd.

Voor het eerst fanvakken, die van Zwolle gingen erg hard. Wat verwacht je van de sfeer in de Maaspoort?
Ik denk dat sfeer wel echt heel gaaf wordt. Ik heb nog nooit een wedstrijd gespeeld voor zoveel mensen. Ik hoop ook gewoon dat het een beetje een spannende en leuke wedstrijd wordt.

Hoe bereiden jullie je als team zo’n wedstrijd voor?
We hebben nu nog wel een beetje de focus op de A-poule, maar we weten gewoon onze tegenstander. We gaan video kijken en op de zondag voor de bekerfinale gaan we nog trainen. We zijn er nu nog niet echt mee bezig, je denk er wel aan, maar op de trainingen zijn we er nog niet echt mee bezig. Het is belangrijk dat we zo goed mogelijk in vorm komen voor de bekerfinale.

Waar ligt jullie kracht ten opzichte van Apollo 8 en waar moeten jullie juist alert op zijn?
Ik denk aanvallend, als wij het passend goed voor elkaar hebben dat we dan wel een snel spelletje kunnen spelen en met onze middens wel echt goed kunnen scoren. Apollo 8 heeft een sterk blok en verdediging systeem. Ze verdedigen veel en blokkeren ook goed. En de snelle ballen van hun middens is ook iets waar we goed op moeten letten.

De wedstrijden tegen Apollo 8 in de competitie waren jullie erg aan elkaar gewaagd, hoe zie je jullie kansen in de bekerfinale?
Ik denk dat we wel een goede kans hebben. Het gaat denk ik liggen aan de vorm van de dag en wie het beste met de zenuwen om kan gaan. Ik vind dat we zeker een goede kans hebben om te winnen.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn