Robin de Kruijf komt deze zomer niet uit voor het Nederlands team. De 30-jarige middenaanvalster, die vorige week zaterdag haar eerste Champions League won, is na een zwaar seizoen in Italië en na dertien opeenvolgende jaren nationaal team toe aan fysieke en mentale rust.

Robin de Kruijf debuteerde in Oranje in 2008, onder bondscoach Avital Selinger. Sindsdien kwam zij maar liefst 347 keer uit voor het Nederlands team.

De Kruijf, afkomend uit Schalkwijk en woonachtig in Utrecht, rijgt de laatste jaren de prijzen aaneen bij haar Italiaanse topclub Imoco Volley Conegliano. Dit jaar won ze met Conegliano de Italiaanse landstitel, de beker, de Supercup en de Champions League. Vorige week zaterdag schitterde zij in de met 3-2 gewonnen finale tegen haar voormalige werkgever Vakifbank Istanbul.

Highlights Champions League finale:

Robin de Kruijf licht haar beslissing toe:

“De afgelopen dertien jaar heb ik altijd zowel voor een club als voor het nationaal team gespeeld. Na een zwaar seizoen in Italië, waar we feitelijk het hele seizoen in een afgesloten bubble leefden, ben ik toe aan meer vrijheid en meer tijd voor mijzelf.”

De Kruijf maakt volgend jaar een nieuwe afweging m.b.t. haar beschikbaarheid voor Oranje.

Reactie Joop Alberda, technisch directeur Nevobo:

“Onze dank naar Robin de Kruijf is groot, want zij heeft tot nu toe een hele grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het Nederlands team. Dat zij nu een pas op de plaats maakt, bevestigt wat wij al een tijdje weten, namelijk dat de combinatie club en nationaal team een hele belastende is op de lange termijn. Wij blijven daarom investeren in het opleiden van speelsters, zodat de opengevallen vacatures worden ingevuld, ons niveau op peil blijft en in de toekomst de belasting over meer speelsters kan worden verdeeld.”

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn