Oud-international Robin de Kruijf won dit weekend met haar club Imoco Volley Conegliano de Italiaanse beker (Coppa Italia). Het is de zevende keer dat De Kruijf de Italiaanse beker wint. Een absoluut record.

De ontknoping van de Coppa Italia werd afgewerkt in de Italiaanse haven- en koffiestad Triëst. Naast het Conegliano van De Kruijf stonden: Chieri '76, Vero Volley Milano en Savino Del Bene Scandicci in de halve finale. Op zaterdag liet De Kruijf met haar Conegliano weinig heel van Chieri.

In de andere halve finale (tussen Vero Volley Milano en Savino Del Bene Scandicci) moest er een vijfde set aan te pas komen om een winnaar aan te kunnen wijzen. Uiteindelijk was het de ploeg van international Nika Daalderop die in die vijfde set aan het langste eind trok.

Op die manier werd de finale van de Coppa Italia een herhaling van de finale van vorig jaar. Imoco Volley Conegliano en Vero Volley Milano zijn de huidige nummers 1 en 2 van de Serie A. Waar Nika Daalderop aan de wedstrijd mocht beginnen, moest Robin de Kruijf het in eerst instantie doen met een plek op de bank. Pas diep in de vierde set mocht De Kruijf haar eerste finaleminuten maken.

Uiteindelijk gaf de foutenlast pas laat in de vijfde set de doorslag. Doordat Conegliano deze lager wist te houden dan Vero Volley Milano prolongeert het de bekertitel. Sterker nog. Conegliano is winnaar van de laatste zes edities van de Coppa Italia.

Unieke prestatie
De winst van de Coppa Italia 2024 is de zevende Italiaanse bekerwinst voor Robin de Kruijf. Ze heeft daarmee het record van ‘speelster met de meeste Italiaanse bekerwinsten’ op haar naam staan. Zes van de zeven bekertitels won De Kruijf met haar huidige ploeg. Precies 10 jaar geleden won De Kruijf haar eerste Coppa Italia. Destijds was ze speelster van Piacenza.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn