De Nevobo organiseert in 2023 samen met Rotterdam en Rotterdam Ahoy voor het eerst in de geschiedenis een poule voor de Volleyball Nations League Mannen. Van 20 t/m 25 juni komen, naast uiteraard de Lange Mannen, de toplanden Polen, Italië, Servië, Amerika, Iran, Duitsland en China naar Nederland. Ieder land speelt vier wedstrijden in Rotterdam Ahoy.

733 NETHERLANDS

2023 belangrijk jaar voor Nederlandse volleyballers

De Nederlandse volleyballers debuteerden in 2021 in de Volleyball Nations League. Na een wisselvallig optreden in het eerste jaar, maakte het team van bondscoach Roberto Piazza in 2022 een sterke indruk. Oranje haalde zelfs voor het eerst sinds 2002 de finaleronde van deze jaarlijkse intercontinentale landencompetitie, die t/m 2017 de World League werd genoemd.

2023 wordt een ontzettend belangrijk jaar voor Nederland. Naast de Volleyball Nations League speelt Oranje in de nazomer het Europees Kampioenschap en het olympisch kwalificatietoernooi.

Opzet Volleyball Nations League

Aan de Volleyball Nations League nemen 16 landen deel, die ieder 12 poulewedstrijden spelen verdeeld over 3 speelrondes (4 wedstrijden per speelronde). Na afloop van de poulefase plaatsen de beste acht landen zich voor de Final 8 (kwartfinales).

Nederland begint de VNL 2023 in Ottawa (Canada), speelt vervolgens in Rotterdam en sluit de poulefase af in het Filipijnse Pasay City.

Alle poules VNL Mannen (klik hier voor groot):

VNL Mannen 2023

Wereldtop komt naar Rotterdam

Liefhebbers mogen uitkijken naar zes dagen topvolleybal op het allerhoogste niveau. Zelden speelden zoveel topteams tegelijkertijd op Nederlandse bodem.

Vier landen uit de top tien van de huidige wereldranglijst komen naar Rotterdam, waaronder de beste twee landen ter wereld: Polen en Italië:

World ranking #

Land

1

Polen

2

Italië

6

Verenigde Staten

10

Iran

11

Servië

13

Nederland

17

Duitsland

26

China

Tegen welke landen Nederland in Rotterdam zal spelen wordt later bekendgemaakt, evenals het exacte speelschema en informatie over kaartverkoop.

Volleybaldames

Ook de speellocaties van de Volleybaldames voor de VNL 2023 zijn door wereldvolleybalbond FIVB bekendgemaakt. Oranje speelt achtereenvolgens in Nagoya (Japan), Hong Kong en Bangkok (Thailand).

Alle poules VNL Vrouwen (klik hier voor groot):

VNL Vrouwen 2023
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×