BTN Dames

Sanne Keizer en Madelein Meppelink pakken zilver

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben op de FIVB World Tour in Mersin het zilver gepakt. Op het 3-sterren toernooi in verloren de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) met 2-1 van het Oostenrijkse team Schützenhöfer/ Plesiutschnig.

Keizer en Meppelink begonnen sterk in de finale van het 3-sterren FIVB toernooi. Met een sterke service en een solide side-out stonden ze lang een aantal punten voor. Schützenhöfer en Plesiutschnig speelden degelijk, maar wisten niet onder de servicedruk uit te komen en konden de kleine marge maar niet dichten. De BTN-dames wonnen dan ook met 21-18.

Maar in de tweede set liep het anders, de Oostenrijkse dames gingen een stuk tactischer spelen en gingen steeds meer ballen op Keizer spelen. Die kwam er in het begin van de set nog regelmatig doorheen, maar later in de set liep het even wat minder in haar aanval. Daar profiteerden Schützenhöfer en Plesiutschnig van, ze wonnen de tweede set uiteindelijk met 23-25.

Een beslissende derde set dus om het goud. Even ging het gelijk op, maar snel sloeg Oostenrijk een klein gaatje. Ze serveerden bijna alle ballen op Keizer en die wist haar eigen niveau niet meer te herpakken. In de slotfase waren er ook nog twee onnodige fouten van Meppelink en zo wisten Schützenhöfer en Plesiutschnig het af te maken: 12-15. De BTN-dames moesten genoegen nemen met het zilver en een cheque van 8000 dollar.

Komende week wordt de FIVB World Tour meten weet hervat, vanaf woensdag wordt er een 3-sterren toernooi gespeeld in het Zwitserse Luzern.  

EK in eigen land

Sanne Keizer en Madelein Meppelink komen ook in actie tijdens de DELA EK Beachvolleybal (15 t/m 22 juli) in Nederland! Ze zijn dan in eigen land te bewonderen. Alle info over het EK vind je hier: https://www.volleybal.nl/dela-...

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×