Saskia van Hintum is per 1 mei 2022 de nieuwe talentcoach van de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Van Hintum werkte de afgelopen twee jaar als bondscoach van het Zwitserse nationale vrouwenteam (indoor) en als talentcoach bij Volleyball Academy Zürich. Op het Europees Kampioenschap van 2021 was zij de enige vrouwelijke hoofdcoach. Van Hintum keert bij BTN terug bij haar oude liefde, tussen 2006 en 2012 was de Vughtse ook al werkzaam voor het nationale beachvolleybalprogramma.

1 mei starten

Saskia van Hintum (51 jaar) begint op 1 mei in Den Haag en volgt Sven Vismans op. Van Hintum, die veel ervaring heeft in zowel beachvolleybal als volleybal, zal intensief gaan samenwerken met bondscoach Marko Klok.

CV Saskia van Hintum

Saskia van Hintum is al decennialang een bekendheid in het Nederlandse volleybal, zowel in de zaal als op het strand. Als spelverdeelster speelde ze zeventien jaar op het hoogste niveau in Nederland, België, Duitsland en Italië en won ze vele prijzen. Ze kwam maar liefst 275 keer uit voor Oranje en werd met de nationale ploeg in 1996 vijfde op de Olympische Spelen van Atlanta. Later coachte ze bij o.a. Rijnmond, AMVJ, Sliedrecht en Jeugd en Jong Oranje.

In 2006 maakte ze haar eerste kennismaking met beachvolleybal om vervolgens van 2009 tot 2012 fulltime voor Beachvolleybal Team Nederland te werken. Van Hintum was op de Olympische Spelen van Londen een van de coaches van de Nederlandse vrouwenteams Keizer / Van Iersel en Van Gestel / Meppelink.

Na de Olympische Spelen van Londen keerde ze als talentcoach terug naar het zaalvolleybal. Van Hintum was als bondscoach van Jeugd Oranje verantwoordelijk voor de vrouwelijke talentenlijn op Papendal.

Van Hintum werd in januari 2015 aangesteld als assistent van bondscoach Giovanni Guidetti. Samen met de overige stafleden begeleidde ze Oranje naar grote hoogten. In 2015 promoveerden de volleybaldames naar groep 1 van de World Grand Prix en werd er zilver gewonnen op het EK in eigen land.

In 2016 jaar kwalificeerde Oranje zich voor het eerst sinds 20 jaar weer voor de Olympische Spelen. In Rio de Janeiro legden de volleybaldames beslag op een prachtige vierde plaats. Een maand hiervoor won Nederland brons in de World Grand Prix.

Met de vierde plaats in Rio verbeterde Van Hintum haar eigen prestatie als speelster, in 1996 werd de spelverdeelster met Oranje vijfde op de Olympische Spelen van Atlanta.

Na haar afscheid bij Oranje werkte Van Hintum als coach in de Duitse Bundesliga bij Ladies in Black Aachen, totdat ze vertrok naar Zwitserland.

Reactie Saskia van Hintum:

“De afgelopen zes jaar heb ik met plezier in het buitenland gewerkt. Maar toen technisch manager John Stubbe mij belde voor de functie van talentcoach bij Beachvolleybal Team Nederland hoefde ik niet lang na te denken. BTN is mijn oude liefde, en de organisatie is sinds mijn vertrek in 2012 alleen maar gegroeid. In mijn eerste periode in Den Haag trainden we nog in Lindobeach, nu is het prachtige Sportcampus Zuiderpark de thuisbasis. Ik sta volledig achter de visie waarmee BTN werkt. Bovendien is het voor mij een meerwaarde om Nederlandse talenten op te mogen leiden. Ik heb veel zin om op 1 mei te gaan beginnen in Den Haag.”

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn