Schoolplein14 heel dichtbij voor Sint Barbaraschool

Schoolplein14 heel dichtbij voor Sint Barbaraschool

Er komen nog steeds envelopjes binnen, maar nu al is de opbrengst van de sponsorloop die de kinderen van de brede school de Hoge Akker voor hun Sint Barbaraschool in Tuitjenhorn onlangs liepen indrukwekkend. “De teller staat op € 4.500,-“, zegt Mariosé Huits namens de schooldirectie. “Er is zoveel geld opgehaald door de kinderen; we kunnen het bijna niet geloven.” Met die opbrengst is het benodigde bedrag voor een Schoolplein14, € 8.000,-, heel dichtbij.

Oude school Celeste en Fabian Plak
Op 10 januari startte de moeder van Celeste en Fabian Plak de crowdfundingactie voor een Schoolplein14 voor de St. Barbaraschool. Bij elke aankoop van een ticket voor alle Oranje events dit jaar kunnen oranjefans een bedrag doneren om de oude basisschool van Celeste en Fabian te helpen aan een nieuw, sportief Schoolplein14. Ondertussen zitten de school zelf en lokale volleybalvereniging De Boemel ook niet stil. Laatstgenoemde bracht de teller na de verkoop van koekjes in de thuishal in april naar € 1717,-.

Energie, doorzettingsvermogen en conditie
De leerlingen van overkoepelende school de Hoge Akker gingen er helemaal voor. Na de warming up onder leiding van juf Lisanne liepen de leerlingen, van peuter tot groep 8, maar ook juffen, meesters en ouders, 3 kwartier lang rondjes van 700 meter. Onderweg werd er gestempeld: “Vol enthousiasme kwamen de kinderen melden dat ze al 4, 5 of zelfs 12 rondjes en meer hadden gelopen. Fantastisch! Wat een energie, wat een doorzettingsvermogen en wat een conditie ook”, blikt Huits bewonderend terug. Om spierpijn zoveel mogelijk te voorkomen, werd de loop afgesloten met een cooling down.

“Groep 5, 6, 7 en 8 zijn alvast aan het nadenken over de inrichting van hun schoolplein en de keuze van de coatings. Er komt in ieder geval een speelveld met doeltjes, maar de rest moet nog vorm krijgen.” Als het Schoolplein14 gereed is, hoopt Huits op een officiële opening waar zus en broer Plak bij aanwezig zijn. “Als dat in te  passen is in hun leven als topvolleyballers natuurlijk.”

Schoolplein14 
Schoolplein14 is een initiatief van de Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het basisonderwijs uit te dagen en te stimuleren om op het schoolplein met elkaar te spelen en te sporten. Met coatings worden lijnen en kleurvakken op het plein aangebracht, zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. Leerlingen mogen zelf meebeslissen over welke coatings er komen. In het nieuwe schooljaar moet het Schoolplein14 gereed zijn. Tot die tijd zullen ook de leerlingen van de St. Barbaraschool en de volleyballers van vereniging De Boemel zich inzetten om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. 

Ticketverkoop en doneren
Wil jij de Sint Barbaraschool helpen aan de laatste euro’s? Naast de donaties via de ticketverkoop voor alle internationale evenementen via Volleybal.nl/tickets kun je ook rechtstreeks doneren via deze actiepagina.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×