IKC De Meeander in Varsseveld kijkt de komende tijd reikhalzend uit naar de volleybalevenementen in Nederland. De oude basisschool van Lonneke Sloetjes is namelijk uitverkozen voor een nieuwe crowdfundingactie: Schoolplein14. Bij elke aankoop van een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi van de Volleybaldames (7 t/m 12 januari 2020 in Apeldoorn), kunnen bezoekers een bedrag doneren om de basisschool te helpen aan een nieuw, sportief Schoolplein14 van de Cruyff Foundation.

Op maandag 4 november startte de crowdfundingactie voor dit Schoolplein14. De tickets voor het OKT gingen online en Lonneke maakte de actie via deze video bekend:

Het liefst was zij zelf bij haar oude basisschool langsgegaan om dit in het bijzijn van de leerlingen te doen. Helaas liet haar schema dit niet toe omdat zij momenteel actief is in de Italiaanse competitie bij de topclub Savino del Bene Scandicci.

Schoolplein14, wat is het?
Schoolplein14 is een initiatief van de Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het basisonderwijs uit te dagen en te stimuleren om op het schoolplein met elkaar te spelen en te sporten. Met coatings worden lijnen en kleurvakken op het plein aangebracht, zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. Leerlingen mogen zelf meebeslissen over welke coatings er komen. Aan het einde van het schooljaar moet het Schoolplein14 gereed zijn. Tot die tijd zullen ook de leerlingen van IKC De Meeander en de volleyballers van de Varsseveldse vereniging Heva VCV zich inzetten om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. 

Ticketverkoop en doneren
Naast de donaties via de kaartverkoop voor alle internationale evenementen via volleybal.nl/tickets is het ook mogelijk rechtstreeks te doneren via deze actiepagina.

Schoolplein14 voor basisschool Celeste en Fabian Plak
Eerder dit jaar organiseerden de Johan Cruyff Foundation en de Nevobo een vergelijkbaar initiatief om de basisschool van Celeste en Fabian Plak aan een nieuw Schoolplein14 te helpen. Met succes, zoals in onderstaande video is te zien.

Doneer en help IKC De Meeander uit Varsseveld aan een Schoolplein14 van de Cruyff foundation!

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn