Aanstaand weekend gaat het nieuwe nationale volleybalseizoen traditioneel weer van start met de strijd om de Supercup. Zaterdag strijden de dames van landskampioen Sliedrecht Sport en bekerwinnaar VC Sneek in Sliedrecht om de eerste seizoensprijs, zondag vechten de mannen van landskampioen Abiant Lycurgus in Groningen hun sportieve strijd uit met bekerwinnaar Seesing personeel Orion. In aanloop naar die wedstrijden spreken wij dagelijks een Supercupfinalist. In deel 1: Seain Cook van Seesing personeel Orion.

Seain Cook keerde dit jaar terug bij de Doetinchemse ploeg, nadat hij voor zijn studie en beachvolleybalcarrière een jaartje naar zijn moederland Schotland was terug gekeerd. Met succes, want Cook en zijn beachpartner kwalificeerden zich voor de Common Wealth Games, “een soort Olympische Spelen van landen die tot het Britse Koninkrijk behoren”, aldus de Schot. Volleyballen doet Cook veel liever hier: “De Nederlandse competitie is van een hoger niveau dan de Schotse. Met Orion spelen we veel constanter en op een hoger niveau. En het spel is veel sneller vergeleken met de Schotse eredivisie.”

 

Heimwee heeft Cook niet: “Ik ga regelmatig op stap met teamgenoten en ik woon ook nog met een aantal van hen in één huis. Nee, dat wordt geen zwijnenstal; ik weet natuurlijk niet hoe de slaapkamers van mijn huisgenoten er uit zien, maar de gedeelde ruimtes zijn altijd keurig schoon en opgeruimd. We zorgen goed voor elkaar.” Toch heeft de Schot ook wel een puntje van kritiek op zijn Nederlandse team: “Ze lieten mij haring eten: dat nooit meer!” 

Cook heeft zijn draai ook aardig gevonden in Doetinchem: “Ik vind het een prettige stad, niet te groot en niet te klein, het doet me denken aan mijn ‘home town’ Perth.”

De 25-jarige passesr/loper heeft zin in zondag: “Ik denk dat ons team er aardig klaar voor is, het loopt al heel lekker op de trainingen. En natuurlijk willen we winnen, ik ben terug gekomen voor de medailles”, voegt hij er met een dikke knipoog aan toe.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn