Mees Sengers/Dirk Boehlé en Quinten Groenewold/Sam van der Loo hebben zich geplaatst voor de knock-outfase van het Future-toernooi in Lecce. Beide duo’s wonnen één van hun twee poulewedstrijden en spelen vanmiddag de tussenronde voor een plek bij de laatste acht.

Nadat Mees Sengers en Dirk Boehlé gisteren de Italiaanse Marchetto/Windisch met 2-1 versloegen, waren ze al zeker van een plek in de knock-outfase van het toernooi. Vandaag speelde het duo voor een rechtstreeks ticket naar de kwartfinale, maar hun tegenstander - Amieva/Aveiro uit Argentinië - claimde het ticket door het duel in twee sets te winnen: 22-20 en 21-17. In de tussenronde krijgt Sengers/Boehlé vanmiddag om 15.10 uur een tweede kans om een plek bij de laatste acht veilig te stellen. Het duo moet daarvoor langs de thuisspelende Vanni/Manni.

Quinten Groenewold en Sam van der Loo plaatsten zich via twee kwalificatierondes voor het hoofdtoernooi, waar ze in dezelfde poule werden ingedeeld als Sengers/Boehlé. Gisteren werd de eerste poulewedstrijd met 2-0 verloren van Amieva/Aveiro, waardoor vandaag winst nodig was om in het toernooi te blijven. Met 21-16 en 22-20 versloegen de Nederlanders Marchetto/Windisch en daarmee stelden ze een plek in de tussenronde veilig. Daarin nemen ze het vanmiddag om 15.10 uur op tegen de als vierde geplaatste Huber, A./Friedl, F. uit Oostenrijk.

Erik Nijland en Yannick Verberne waren ook afgereisd naar Italië voor het Future-toernooi, maar werden in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld door Bello /Rocha uit Engeland.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn